Re: OT: I mrtví mají právo na dovolenou
ale vždyť i u nás se v případě smrti proplácí nevyčerpaná dovolená pozůstalým (jedná se o poměrnou část do konce PP, tedy do doby umrtí)
§ 328 Smrt zaměstnance
(1) Peněžitá práva zaměstnance jeho smrtí nezanikají. Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé postupně na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví se stávají, není-li těchto osob
Právě že není. Je to jen přitažlivý titulek.
Kdyby se článek jmenoval jinak, např. "Do dědického řízení spadá i nárok na nevybranou dovolenou", tak by ho málokdo četl.
mě to právě nebral rozum a považovala jsem to za nesmysl, vždyť i tady se to tak platí, ale nevybranou dovolenou 140 dní - to jsem ještě nezažila a opravdu jsem si myslela, že jde o absurdní rozsudek, že se vdova domáhala i dovolené po smrti (což mi vůbec nešlo na rozum, ale v dnešní době se ničemu nedivím, spousta nesmyslných rozsudků)... mi spadl kámen ze srdce, že to tak není...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/i-mrtvi-maji-pravo-na-dovolenou-rozhodl-evropsky-soud/r~bddf138ef23411e3b48f0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_campaign=A&utm_term=position-7
>>>>>§ 328 Smrt zaměstnance
>>>>>(1) Peněžitá práva zaměstnance jeho smrtí nezanikají.
>>>>>Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného
>>>>>měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z
>>>>>pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé
>>>>>postupně
>>>>>na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v
>>>>>době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví
>>>>>se stávají, není-li těchto osob
>>>>
>>>>to ano, ale článek je právě o tom, že ani po smrti
>>>>neztrácí "zaměstnanec" nárok na dovolenou
>>>
>>>Právě že není. Je to jen přitažlivý titulek.
>>>
>>>Kdyby se článek jmenoval jinak, např. "Do dědického
>>>řízení spadá i nárok na nevybranou dovolenou", tak by
>>>ho
>>>málokdo četl.
>>>
>>Taky ta diskuze pod článkem je výživná. Jen jeden
>>člověk tam cosi tuší o tom, že existuje ZP a že se v
>>něm
>>píše o dovolené.
>
>mě to právě nebral rozum a považovala jsem to za
>nesmysl, vždyť i tady se to tak platí, ale nevybranou
>dovolenou 140 dní - to jsem ještě nezažila a opravdu jsem
>si myslela, že jde o absurdní rozsudek, že se vdova
>domáhala i dovolené po smrti (což mi vůbec nešlo na
>rozum, ale v dnešní době se ničemu nedivím, spousta
>nesmyslných rozsudků)... mi spadl kámen ze srdce, že to tak
>není...
==ale v dnešní době se ničemu nedivím, spousta nesmyslných rozsudků)... == fšechny rozsudky jsou nesmyslné, pokud
nejsou v můj prospěch ......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
12. 6. 2014 22:25
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/i-mrtvi-maji-pravo-na-dovolenou-rozhodl-evropsky-soud/r~bddf138ef23411e3b48f0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_campaign=A&utm_term=position-7
tak toto fakt nepochopím....