Re: Nákladové a výnosové účty
Výsledovku k 30.6.? kterého roku? - je teprve 13.6.
Obecně:
Počáteční stav 5,.. a 6,.. k 1.1.2014 byl nula. Na základě předávací dokladové inventarizace účtů 0,1,2,3,4 si KZ účtů 0,1,2,3,4,5,6 k datu předání převedete s tímto datem (např. 31.5.2014) do svého programu.
Mám výsledovku k 30.6.2013. Od 1.7.2013 si vedu účetnictví již sama. Bývalá účetní mi předala doklady a v vytištěnou rozvahu a výsledovku. Účty z rozvahy si navedu : její KZ k 30.6. budou u mne PZ?
A účty z výsledovky?
Dělám toto poprvé, potřebuji uzavřít rok 2013.Děkuji
U 5.. a 6.. účtů si navedete do svého programu KZ k 30.6. s datem 30.6.2013.
U 0,1,2,3,4 navedete PS k 1.1.2013 a pak obrat za období 1.1.-30.6.
(u Rozvahy nemůžete v ÚZ vykázat PS až od 30.6., protože tam musí být i PS k 1.1., kdežto u Výsledovky je to celkem KZ k 31.12.)
Moc Vám děkuji za radu.Jak navedu PS to vím, ale nevím, jak pak ten obrat do 30.6. Dělám v programu S3Money.
Ještě prosím o jednu, mám saldokonto od účetní také k 30.6.2013.Asi si budu muset jednotlivé nezaplacené faktury jednotlivě zadat do programu, jinak bych nespárovala platby, které proběhly po 30.6., že?
Obecně obraty navést u rozvažných účtů ID přes účet 395.
Saldo: Ano, navést neuhr. FP, FV, zálohy, DD k přij.platbě,... do sw, ale zřejmě do předchozího účetního roku, protože už o nich nemůžete účtovat, a nezaúčtovaný doklad v daném roce by vám v sw neměl projít. MoneyS3 znám jen velice málo, raději se zeptejte na jejich Hotline.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
13. 6. 2014 11:05
Prosím o radu, mám vytisklou výsledovku k 30.6. od bývalé účetní.Její zůstatky 5.. a 6.. účtů si navedu do mého programu jako jejich počáteční stav????Děkuji