Re: nárok na dovolenou - kontrola
Je vidět, že jste se rozhodla ignorovat zdejší pravidla, protože jinam byste v historii dotazů každý den objevila odpověď - hodnotí se doba trvání pracovního poměru, nikoliv počet odpracovaných dní v měsíci, pokud se počítá poměrná část dovolené.
Pokud pracovní poměr netrval celý rok, má ZMC nárok na poměrnou část dovolené, a to za každý celý kalendář.měsíc trvání PP ve výši 1/12. I zde se lze odchýlit ve prospěch ZMC a poskytnout tak dovolenou i za měsíc, v němž netrval poměr po všechny dny-TAKTO UVEDENO V ABECEDĚ MZDOVÉ ÚČETNÍ (Pamica počítá 11,5 dne-1.6. byla neděle, tak nárok nechávám na 11,5)
Ano, směrnice by toto měla upravovat. Já jsem se na rekvalifikačním kurzu učila, že pokud ZMC odpracuje plný fond pracovní doby v měsíci nástupu, tak se dovolená počítá.
3) Poměrná část dovolené přísluší v délce jedné dvanáctiny též za kalendářní měsíc, v němž zaměstnanec změnil zaměstnání, pokud skončení pracovního poměru u dosavadního zaměstnavatele a vznik pracovního poměru u nového zaměstnavatele na sebe bezprostředně navazují; zaměstnanci přísluší v takovém případě poměrná část dovolené od nového zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 6. 2014 13:14
Dobrý den,
prosím o kontrolu.
Zam-ec nastoupil do zaměstnání 2.6., máme základní nárok na dovolenou - tedy 20 dní.
SW mi počítá, že má nárok na 10 dní, ale já si myslím, že na 11,5.
Můžete mi prosím někdo pomoci
Díky