Re: Náhrada škody a DPH
také má strašně ráda účetní, které se ptají na FU
zkuste toto
"Pokud však stěžovatel určitým způsobem
postupoval na radu pracovníka správce daně, o které měl z dobrých důvodů za to, že se jí má
řídit, a v důsledku řízení se touto radou mu vznikla škoda, nic mu nebrání, aby se náhrady
této škody domáhal na povinném subjektu zákonem předepsaným způsobem."
http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2005/0193_2Afs_0500066A_prevedeno.pdf
a doporučte ji daňového poradce pokud sama nezvládá.
Jinak zvažte částku, zda Vám to za to stojí - v žádném případě si neuplatňujte odpočet - celá částka bude daňovým nákladem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
17. 6. 2014 14:46
Dobrý den,
prosím o radu s fakturou za náhradu škody. Jsme firma, která poskytuje polygrafické služby. Pro jednu firmu jsem tiskli určitou část zakázky, kterou oni měli pro svého zákazníka. Tuto část jsme
pokazili a reklamaci uznali. Odběratelská firma musela dělat tisk pro svého zákazníka znovu a zaslala nám fakturu za vícenáklady vzniklé v důsledku uznané reklamace. Jde mi o to, že faktura je s DPH. Je to správně? Já si myslím, že ne, ale paní účetní tvrdí, že museli tisknout znovu a že k plnění došlo. Prosím o vaše názory.
Předem děkuji