Re: Zálohová faktura,platba ZF a konečný
jestli se jedná o prodej zboží, pak do 15 dní od úhrady vystavíte DD k přijaté platbě a uvedete do ř. 1 přiznání k DPH, platba zůstane do konce roku na 324
v r. 2015 (až dojde k dodání zboží) vystavíte fakturu s odečtem DD k přijaté platbě
prodej odepsaného DHM bych účtovala na 641
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 6. 2014 17:36
Dobrý den, snažila jsem si zde již něco vyčíst co se týká ZF, ale přesto mám dotaz. Jedná se o odprodej již odepsaného výrobního zařízení a kancelářského vybavení. ZF by byla vystavena v průběhu prosince, protože do konce roku budeme tyto předměty ještě používat. Odběratel se zavázal ZF uhradit do konce roku, ale s realizací předání zboží v lednu 2015, protože by chtěl mít náklady za tuto platbu až v příštím roce. Pro mě to bude znamenat tedy co?
Vystavení ZF účtuji na 324. Platba proběhne ještě letos například 20.12., vystavím daňový doklad k ZF s vyčíslením DPH, ale stále zůstane platba na zálohách na 324 analytika. Realizací předání v lednu vystavím konečný DD a tady teprve zaúčtuji na zisk 601 nebo 648?
Mám postup dobře?
Nebo musím hned při platbě ZF vystavit daňový doklad? Tím by odběratel měl náklad a já výnos v letošním roce.
Děkuji moc za trpělivost a odpovědi.