Re: nákup vizitek z EU
já si nejsem jista, zda jste koupili zboží - vizitky nebo jste si je nechali natisknout a jde o službu
základ daně je 450,- Kč, takže DPH bude 94,50 Kč
to uvedete buď do ř.3 a 43 (zboží) nebo 5 a 43 (služba)
Money neznám, ale určitě se tam zadávají nějaké kódy pro účely DPH
a ze které země? podle směrnice EU by u osvobozeného plnění měl být uveden odkaz na příslušné ustanovení buď ZDPH nebo předpisu EU a u služby věta, že jde o reverse chargé
ale mám zkušenost, že spousta firem na fakturu neuvádí nic
Zadejte do Money fakturu tak, jak ji máte, do kodu DPH dejte 17ŘOOP a částku 450,- Kč napište do sazby 21% a smažte vypočítanou DPH. Po zaúčtování máte nahoře ikonu Revers charge, takže když budete stát na zaúčtované faktuře a zvolíte tuto funkci, vytvoří se Vám interní doklad s dopočítanou DPH na vstupu i na výstupu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 6. 2014 9:37
Dobrý den, koupila jsem si vizitky přes internet, ale při přijetí fa jsem zjistila, že to vyfakturovala společnost z EU s VAT. Jsem plátce, ale s EU jsem se ještě nesetkala. Koukala jsem se na to, ale nejsem z toho moudrá. Pořídila jsem si tedy zboží z EU. Oni mají VAT. no a já to mám nyní udělat jak? Našla jsem si na přiznání k DPH řádek 3,4 pořízení zboží z EU, ale co tam mám napsat. Fa je na částku 450,- Kč ( země z EU a prodává to v korunách) ale DPH tam není. Prosím nevíte si s tím rady. Nevím jak to zaevidovat a jak to dát do přiznání. Mám program Money pro podnikatele, ale toto jsem tam nikdy nedělala. Děkuji
Klárka Ulmanová