Re: nákup vizitek z EU
já si nejsem jista, zda jste koupili zboží - vizitky nebo jste si je nechali natisknout a jde o službu
základ daně je 450,- Kč, takže DPH bude 94,50 Kč
to uvedete buď do ř.3 a 43 (zboží) nebo 5 a 43 (služba)
Money neznám, ale určitě se tam zadávají nějaké kódy pro účely DPH
a ze které země? podle směrnice EU by u osvobozeného plnění měl být uveden odkaz na příslušné ustanovení buď ZDPH nebo předpisu EU a u služby věta, že jde o reverse chargé
ale mám zkušenost, že spousta firem na fakturu neuvádí nic
Zadejte do Money fakturu tak, jak ji máte, do kodu DPH dejte 17ŘOOP a částku 450,- Kč napište do sazby 21% a smažte vypočítanou DPH. Po zaúčtování máte nahoře ikonu Revers charge, takže když budete stát na zaúčtované faktuře a zvolíte tuto funkci, vytvoří se Vám interní doklad s dopočítanou DPH na vstupu i na výstupu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 6. 2014 9:37
Dobrý den, koupila jsem si vizitky přes internet, ale při přijetí fa jsem zjistila, že to vyfakturovala společnost z EU s VAT. Jsem plátce, ale s EU jsem se ještě nesetkala. Koukala jsem se na to, ale nejsem z toho moudrá. Pořídila jsem si tedy zboží z EU. Oni mají VAT. no a já to mám nyní udělat jak? Našla jsem si na přiznání k DPH řádek 3,4 pořízení zboží z EU, ale co tam mám napsat. Fa je na částku 450,- Kč ( země z EU a prodává to v korunách) ale DPH tam není. Prosím nevíte si s tím rady. Nevím jak to zaevidovat a jak to dát do přiznání. Mám program Money pro podnikatele, ale toto jsem tam nikdy nedělala. Děkuji
Klárka Ulmanová