Čerpání dovolené před mateřskou

• (neregistrovaný)

26. 6. 2014 7:28

Dobrý den,

je možné domluvit se se zaměstnavatelem na čerpání celoroční dovolené před MD?

MD mám nastoupit hned na začátku srpna a pokud by to vyšlo, ráda bych si vyčerpala celoroční nárok 20ti dní v průběhu července.

Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2014 7:34

vlalet (neregistrovaný)

Re: čerpání dovolené před mateřskou
      ano je to možné, záleží na zaměstnavateli jak se domluvíte

• 26. 6. 2014 8:38

endy (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, když to řeknu upřímně, tak by to asi dle toho co jsem četla vyšlo finančně lépe. Nyní by se mi dovolená počítala průměrem a po MD asi pravděpodobným výdělkem (který by nezahrnoval prémie - které dostávám...)

Nezlobte se na mě za upřímnost, ale myslím, že každý chce to co vychází nejlépe.

Ještě bych se chtěla zeptat, jaký nárok na dovolenou budu/či nebudu mít?
      Předpokládaný termín porodu 28.9. na MD bych chtěla nastoupit co nejdříve - tedy 8 týdnů před předpokl. termínem porodu.

Nyní mám nárok na 17 dní dovolené. Jak to bude vycházet v případě, že dovolenou vyčerpám letos a jak by to vyšlo, kdybych čerpala až po MD?

Díky

• 26. 6. 2014 9:00

vlalet (neregistrovaný)

na MD byste podle data pravděpodobného porodu měla nastoupit v rozmezí 3.8. (8týdnů) nejpozději 17.8. (6týdnů). Nevím, jakou mzdu a jaké prémie pobíráte, ale zase když budete pracovat, máte mzdu a pokud si vyberete dovolenou po MD, máte peníze za dovolenou a současně rodičovský příspěvek. Nárok budete mít celých 20 dní tak jako tak. Ještě vám vznikne nárok příští rok, poměrná část dovolené, podle toho, do kdy budete mít nárok na MD. Snad jsem to napsala srozumitelně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).