Re: Fakturace
Takže když je Švédská firma plátce DPH a jelo se to z Norska do Německa tzn. ze 3. země jedna se o klasickou fa bez DPH a daň odvede zákazník?
Dič konkrétní nemám, ale ted mi budou nastávat takové případy. Potřebuji tedy vedet jak je to když jedeme dopravu z EU do 3. země a ze 3. země do EU.
Děkuji.
už jsem psala, že hlavně záleží komu fakturujete
pro švédskou firmu bude doprava z JČS EU do 3. země nebo naopak službou dle §9 odst. 1 ZDPH, faktura bez DPH ř. 21 přiznání a SH kód 3
Pokud se tedy nakládá zboží v Norsku a vykládá v Německu nebo v ČR a fakturujeme pouze službu (přeravu) firmě sídlící ve státě v EU ( kromě ČR ), fakturujeme klasicky fakturu bez DPH a daň odvede zákazník. Je to tak? Nejedná se o řádek č.26. Je tedy rozdíl zda se ve 3. zemi nakládá nebo vykládá?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 6. 2014 11:33
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na fakturaci přepravy zboží z Norska a do Norska.
Pokud fakturuji firmě sídlící ve Švédsku přepravu z Norska do Německa, bude se jednat o klasickou fakturu zahraniční firmě, nebo bude osvobozené plnění? Je rozdíl, pokud se zboží v Norsku vykládá nebo nakládá?
Děkuji.