Dobrý den, poprvé jsem se setkala s pracovní neschopností zaměstnance a chtěla bych poprosit o radu. Zaměstnanec si 20.6. udělal nepracovní úraz, vyčetla jsem, že na příslušnou OSSZ zasílám jako zaměstnavatel Záznam o úrazu a žádost o nemocenské, ale tohle až po 14-ti kalendářních dnech, pokud jsem to dobře pochopila. Potom mám od zaměstnance Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti a jestli se nepletu, tak první tohle potvrzení bych si měla nechat jako podklad pro mzdu a na OSSZ zasílám až další Potvrzení, které mi zaměstnanec předá. Myslím si takto správně??? Neměla bych již dříve zaslat nějaký dokument na OSSZ či na zdravotní pojišťovnu? Přijde mi to docela pozdě až po 14-ti dnech. Jak říkám, nemám s tímhle ještě žádné zkušenosti, proto prosím o radu, jak postupovat. Předem velmi děkuji.
Re: Pracovní neschopnost
na zdravotní pojišťovnu a OSSZ posílá lékař, vy si dělejte starosti až po 14 dnech, to tam pošlete lístek na peníze, příloho k žádosti o nemocenské dávky, díl č. IV, kde bude uvedeno, kam chce zaměstnanec posílat nemocenské dávky a záznam o úrazu.
2. 7. 2014 9:52
Dobrý den,
poprvé jsem se setkala s pracovní neschopností zaměstnance a chtěla bych poprosit o radu.
Zaměstnanec si 20.6. udělal nepracovní úraz, vyčetla jsem, že na příslušnou OSSZ zasílám jako zaměstnavatel Záznam o úrazu a žádost o nemocenské, ale tohle až po 14-ti kalendářních dnech, pokud jsem to dobře pochopila. Potom mám od zaměstnance Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti a jestli se nepletu, tak první tohle potvrzení bych si měla nechat jako podklad pro mzdu a na OSSZ zasílám až další Potvrzení, které mi zaměstnanec předá. Myslím si takto správně??? Neměla bych již dříve zaslat nějaký dokument na OSSZ či na zdravotní pojišťovnu? Přijde mi to docela pozdě až po 14-ti dnech. Jak říkám, nemám s tímhle ještě žádné zkušenosti, proto prosím o radu, jak postupovat.
Předem velmi děkuji.