Re: Fakturace z pohledu DPH
Tak teď jsem zase na pochybách, když si čtu §21/odst.4b) v knížce s komentářem k zák. o DPH, chápu, že se vztahuje na využití a převod práv, v příkladech se mluví např. o licencích a patentech a to asi není náš případ. V odst.9 se mluví o opak. plněních a tu se mi nabízí měsíční fakturace.
Takže myslíte, že můžeme fakturovat dle smlouvy čtvrtletně nebo dle mého měsíčně? Prosím ještě někoho o reakci, díky moc.
Re: Fakturace z pohledu DPH
už jsem našla
nájem rekl. plochy patří pod převod a využití práva
DUZP se řídí §21 odst. 4b), v případě sjednání dílčích plnění §21 odst. 8 ZDPH
pokud je tedy ve smlouvě sjednáno čtvrtletní plnění, fakturujete nájem čtvrtletně
opakované plnění by se týkalo služeb spojených s nájmem, nikoli samotného nájmu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 7. 2014 23:56
Dobrý den, prosila bych poradit. Uzavřeli jsme s jednou společností smlouvu o pronájmu rekl. místa - na náš novin.stánek si umístí svůj rekl. panel. Ve smlouvě po nás vyžadují vystavovat fakturu čtvrtletně, ale my jsme měsíční plátci DPH! Myslím si, že bychom správně měli pronájem plochy fakturovat měsíčně, je to tak?Děkuji za názory.