Potřebné doklady pro prodej zboží na Slovensko

• (neregistrovaný)

3. 4. 2012 22:10

Dobrý den, jsem neplátce DPH - provozuji e-shop a rád bych zasílal své zboží i zákazníkům na Slovensko a měl bych několik otázek:

1. Mohu prodávat plátcům i neplátcům, ale nesmím přesáhnout 35 000 EURo obratu za rok, jinak jsem plátce?
    2. Když mi zákazníci budou platit v EURo na účet u Fio banky, fakturu budu vystavovat v EURech?
    3. Když jsem neplátce a prodám firmě na slovensku či osobě, která je plátce, musím na faktuře uvádět výši DPH, když já nejsem plátce DPH?
    4. Musím se jako podniaktelský subjekt zasílající zboží do SR registrovat na nějakých přadech? Třeba jako u nás na ochranu osobních pdajl, atd, ...? Musím i zajít na daňový úřad SR a jen nahládit, že budu podnikat? Co vše musím oběhat, abyhc pak neměl problémy?

Děkuji Vám moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2012 8:50

Rop

1. při prodeji zboží do států EU žádná hranice neexistuje
      2. Faktury vystavujte v čem chcete ... tedy v té měně na které se dohodnete s odběratem
      3. DPH v žádném případě nikdy neuvádět!!!!!!
      4. Ne. Na Slovensku se k ničemu neregistrujete pokud tam nebudete fyzicky sedět / mít sklad / pobočku.

• 4. 4. 2012 9:34

bez přezdívky

Jen doplním...

2. Je jedno. Pro Vás bude jednodušší, když uvedete, že cena je v Kč a bude přepočítána dle aktuálního kurzu dle CNB. Předáte přepravci v Kč, ten přepočítá a inkasuje v EUR, Vám na účet opět Kč.
      3. Na toto opravdu bacha...
      4. Jako neplátce nemusíte tam vůbec nic.. pozor pokud Váš obrat překročí mega (od 2013 750tis) a tím se stanete ihned plátce, tak začínají platit trochu jiná pravidla a limity. Tam by jste se za jistých podmínek už třeba i musel registrovat na SK.

Bacha na služby, tam je to celé trochu jinak.

• 4. 4. 2012 20:27

Rop

Část sedmá (Změna zákona o dani z přidané hodnoty) článek XIII bod 1. zákona č. 458/2011 zní: V § 6 odst. 1 se částka „1 000 000 Kč“ nahrazuje částkou „750 000 Kč“.

Část sedmdesátá čtvrtá (Účinnost) článek XCV zákona č. 458/2011 zní: Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2015, s výjimkou ustanovení čl. I bodů 17, 40, 41, 43, 76, 78 a 85, čl. II bodů 6 a 7, čl. VII až X, čl. LXIII, čl. LXXVII bodu 4 a čl. LXXVIII, která nabývají účinnosti dnem 1. ledna 2012, a s výjimkou ustanovení čl. XXVII bodů 31, 50 a 51 a čl. XXVIII, které nabývají účinnosti dnem 1. dubna 2012.

Tak mám z toho takový pocit, že se nám hranice obratu snižuje až k 1.1.2015 a do té doby mohou být dvoje volby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).