Re: Neschopenka
Ano, ale těch je minimum. Obvykle má zaměstnanec jistě možnost pověřit odesláním a tedy dojítím na poštu někoho ze členů rodiny, nebo souseda apod.
Těch, kteří jsou bez příbuzných a skončí bezmocně ležet doma bez pomoci je mizivá hrstka. Obvykle to zařídit jde. I já chodím k lékaři až s jazykem na vestě, ale jednou větou o odeslání neschopenky do mé práce požádám kohokoliv doma, než upadnu do "komatu".
A většinou zaměstnavatelé mají přehled o tom, kde je úplně sám, takže tam by stačil jistě telefonát s tím, že neschopenku zašle co nejdříve.
Pokud je rozumný zaměstnavatel i zaměstnanec, stačí, že telefonicky oznámí: jsem nemocen, mám neschopenku a domluví se na termínu dodání. Mně jakožto HR a mzdovce stačí ke dni zpracování mezd nebo ke dni, kdy je nutné odeslat na OSSZ (14 dní). Vše je o domluvě a rozumu :-) Hezký den.
To, že mám papír (neschopenku) v ruce nebo nemám, ale mám telefonicky nahlášeno, že je nemocný nebrání v tom, udělat kontrolu ne? A při té, není problém si neschopenku vyzvednou osobně.
A když přijde do práce bez neschopenky tak má samozřejmě áčko. Psala jsem, že mi stačí do termínu zpracování mezd ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 7. 2014 12:09
Do kdy je uznaný práceneschopný zaměstnanec povinen
oznámit a hlavně předat doklad o tom, že je na nemocenské?
Děkuji