Prosím o názory DPH § 76!!!

• (neregistrovaný)

9. 7. 2014 15:11

Zdravím všechny znalé problematiky kráceného DPH.

Postupuji v souladu s § 76/1 a chci krátit u přefakturace přes koeficient částku, která mi zůstává v nákladech. Vyúčtování provádím měsíčně na základě odečtů. 3% mi zůstanou k tíži a ty krátím přes koeficient. U zbytku uplatňuji plný nárok na DPH.

Přu se s FÚ a následně mi přišlo vyrozumění, že jedno zdanitelné plnění nelze rozložit na dvě a tedy použít dva režimy.

Moje obhajoba je že, sice částku rozdělím plný a krácený nárok, ale z podstaty věci je zřejmé, že se jedná o jedno plnění, které v důsledku opatrnosti krátím přes koeficient.

§ 72/5 má plátce nárok na odpočet v plné výši pokud toto plnění použije pro plnění s nárokem na odpočet, ale nehovoří, že nárok je pouze tehdy, když je použito ze 100%. Zbytek - tedy 3% nepoužiji prakticky na nic. Z tohoto plnění netvořím žádný zisk.

Prakticky neexistuje 100% obsazená budova, protože každý kdo tam chodí uklízet atd, tam má vždy nějaký kumbál.

Ještě nikdy jsem neviděl uklízečku s kýblem a hadrem, jak jde do práce.

Moc děkuji za Vaše fundované postřehy a případně, že někdo máte nějaký závazný výrok, tak budu rád za jeho přeposlání.

Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).