Re: Ztráta- danové přiznání
HV - účetní ztrátu roku 2013 jsem odúčtovala až podle rozhodnutí valné hromady, která se konala v r.2014
Daňovou ztrátu roku 2013 jsem zaúčtovala v podrozvaze k datu 31.12.2013
Výsledek hospodaření je ztráta 1,5 milionu a nedaňové náklady 300 tisíc,danová povinnost vychází nula a celé záplacené zálohy jsou jako přeplatek
To je hrozné člověk si platí daňového poradce a ikdyž ho potřebuje,je na dovolené a já se s tím ted musím prát.Předem děkuji za pomoc
Na co přesně máte uzavřenou smlouvu s daňovým poradcem?
Nedá se paušálně říci, že účetní ztráta + nedaňové náklady = základ daně
Je příliš mnoho dalších proměnných:
Bylo zdravotní a sociální pojištění za zaměstnance zaplaceno včas? Co minulé roky?
Uplatnili jste všechny daňové odpisy, nebo jste si je chytře přerušily? Dle mého názoru lepší posunout daňové odpisy dl.majetku, než mít vysokou daňovou ztrátu.
...
Smlouva s daň.poradcem byla na zpracování a odklad daňového přiznání za rok 2013.
Snad mám již vše dobře,daňové odpisy jsme nepřerušila,ale použila je pouze za půl roku do doby prodeje vozu.Minulé roky byl zisk, Zdrav. a soc. pojištění se odvádělo s max. týdenním zpožďením.
Celkem mi tedy vyšla daňová povinnost nula i přes nedaňové náklady v částce skoro 300 tisíc,daňové odpisy jsou v částce 108 tisíc Kč a zálohy nám vrátí.
To ve smlouvě bohužel zadáno nebylo a doufala jsem že bude domluva stejná jako loni,kdy jsme přijela okolo 25 a již zpracovaným daňovým přiznáním včetně výkazů a on ho pouze zkontroloval a podepsal.
Letos kontrolu tedy nemám a jsem z toho dosti nejistá.
S tím se bohužel musí počítat. Termíny by měly být stanoveny ve smlouvě, takto půjdou sankce za pozdní podání za firmou.
Sama, pokud si některá firma, pro kterou zpracovávám účto, najme daňového poradce, odevzdávám účetnictví a podklady minimálně měsíc dopředu. Aby měla daňová poradkyně čas vše zkontrolovat. A že to opravdu kontroluje, téměř nic jí neujde.
Chápu a rozumím,ovšem vím ze zkušenosti,že daňový poradce pouze přiznání přejel během minuty orazítkoval podepsal a bylo hotovo,trošku mě jeho dovolená zaskočila a podklady jsem připravené neměla.
Snad nám nehrozí sankce,když vychází daňová povinnost nulová.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 7. 2014 16:45
Prosím o radu,vytvořila jsem daňové přiznání, vychází nám ztráta,mám před odevzdáním přeúčtovat na neuhrazenou ztrátu minulých let,nebo se má projevit až v dalším DPPO?