Re: Výživné - soudní rozhodnutí
Na výživné pošlete 916,-Kč, zbývající částka do 2 500,- bude nabíhat jako dlužné výživné, proto doporučte zaměstnanci, aby si zbytek doplácel sám. Zřejmě by si měl zaměstnanec požádat o přepočet výživného, zdá se mi ta částka dost vysoká vůči jeho čisté mzdě.
Děkuji Vám. Soud schválil dohodu mezi rodiči na této částce. Zaměstnanec v té době ještě u nás nepracoval. Nastoupil nyní v červenci, proto zjišťuji jak to bude. Bude nejlepší, když si bude zbytek doplácet jak uvádíte. (Takže se odvádí první a druhá třetina.)
Takže na toto výživné jste neobdržela exekuční příkaz?
Děkuji za radu VH,dost dlouho jsem hledala v historii a našla pouze exekuční příkazy. Škoda, že neumím hledat jako VH. Nicméně hledám i jinde na internetu a našla jsem toto: Je-li dohoda mezi rodiči o úhradě uzavřena v r.2014, nemusí zam-tel dát souhlas s prováděním takové srážky. Dá-li však souhlas bude srážku považovat za přednostní a poměří ji s limitem do výše poloviny hrubé mzdy. Paní Jasná mi pomohla. Děkuji za váš čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 7. 2014 12:41
Dobrý den, prosím mzdové o radu. Na základě soudního rozhodnutí, které zaměstnanec předložil zaměstnavateli, platí výživné na 1dítě 2500,-Kč. Má souhlas zaměstnavatele na odvod ze mzdy. Nemá jiné dítě ani manželku. Má minimální mzdu.
Výpočet: 7564-6189=1375
1375/3=458
Platba výživného (1+2 třetina) 916,-Kč.
Je to správně? Nebo se platí jenom 2 třetina přednostní, když to není exekuce?
Zbytek do 2500,-Kč doplatí sám?