Re: číslování dokladů
Já datuji přijaté faktury podle data, kdy přijdou "na firmu" a podle toho je taky řadím a účtuji. Protože není výjimkou, že přijde poštou faktura s měsíčním zpožděním a nejsem blázen, abych kvůli toho přečíslovávala. Větší společnosti mívají razítko "doručeno dne" a menší spol. a živnostníci mi buď píšou, kdy fakturu obdrželi a nebo nechávají u faktur obálky či vytištěný mail.
Re: číslování dokladů
Nemluvě o podnikatelích a jednatelích, kteří nosí faktury i s půlročním či ročním zpožděním. Sama řeším tak, že přijaté faktury mají každý měsíc novou číselnou řadu. Např. únor 0200x, červen 0600x atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 7. 2014 11:28
Dobrý den,
je mi jasné, že faktury vydané a pokladní doklady musí jít za sebou chronologicky dle data vystavení. Ale jak je to u faktur přijatých? Podle mě je rozhodující datum uskutečnění zdanitelného plnění. Stalo se mi totiž, že mi se zpožděním přišla nějaká FP a už nešla začlenit dle data do již vytvořené číselné řady. Tzn. že např. FP48 má datum vystavení 5.6. a FP49 má datum vystavení 2.6.
Je to v souladu se zákonem či nikoliv? Děkuji.