Re: číslování dokladů
Já datuji přijaté faktury podle data, kdy přijdou "na firmu" a podle toho je taky řadím a účtuji. Protože není výjimkou, že přijde poštou faktura s měsíčním zpožděním a nejsem blázen, abych kvůli toho přečíslovávala. Větší společnosti mívají razítko "doručeno dne" a menší spol. a živnostníci mi buď píšou, kdy fakturu obdrželi a nebo nechávají u faktur obálky či vytištěný mail.
Re: číslování dokladů
Nemluvě o podnikatelích a jednatelích, kteří nosí faktury i s půlročním či ročním zpožděním. Sama řeším tak, že přijaté faktury mají každý měsíc novou číselnou řadu. Např. únor 0200x, červen 0600x atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
11. 7. 2014 11:28
Dobrý den,
je mi jasné, že faktury vydané a pokladní doklady musí jít za sebou chronologicky dle data vystavení. Ale jak je to u faktur přijatých? Podle mě je rozhodující datum uskutečnění zdanitelného plnění. Stalo se mi totiž, že mi se zpožděním přišla nějaká FP a už nešla začlenit dle data do již vytvořené číselné řady. Tzn. že např. FP48 má datum vystavení 5.6. a FP49 má datum vystavení 2.6.
Je to v souladu se zákonem či nikoliv? Děkuji.