Re: výpověď ze zdr. důvodů dle §56 odst.
§56 odst. 1a se netýká výpovědi, nýbrž okamžitého zrušení pracovního poměru zaměstnancem - pokud podle lékařského posudku vydaného poskytovatelem pracovnělékařských služeb , nemůže dále konat práci bez vážného ohrožení svého zdraví a zaměstnavatel mu neumožnil v době 15 dnů ode dne předložení tohoto posudku výkon jiné pro něho vhodné práce.
Tedy pracovní poměr končí okamžitě, ne až 14. 8.
Náhrada = průměrný výdělek (jako při dovolené)
Podepsala jsem to, co mi připravili. Já tomu nerozumín, oni snad ano.
Když jsem v dubnu neměla žádný plat, jen nemocenskou od sociálky, v květnu nemocenskou a výdělek 2 100 Kč a v červnu 8 500 Kč, kolik bude prosím ta náhrada ( výpovědní lhůta dle smlouvy 2 měsíce).
Děkuji
Bez toho, abyste napsala, co jste vlastně podepsala, vám nikdo nemůže odpovědět.
To vždy podepisujete cokoliv, bez toho, abyste tomu rozuměla ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 7. 2014 10:39
Dobrý den,
podepsala jsem v práci výpověď ze zdravotních důvodů dle §56 odst. 1a.
Bude mi i v tomto případě vyplacena náhrada mzdy dle odst 2?,
Byla jsem od února až do poloviny května v pracovní neschopnosti a pracovní poměr mi končí dne 14.8. po vyčerpání řádné dovolené.
Mohli byste mi prosím poradit, z čeho se tato náhrada vypočítává a za jaké období?
Děkuji za radu.
Lenka O.