Re: výpověď ze zdr. důvodů dle §56 odst.
§56 odst. 1a se netýká výpovědi, nýbrž okamžitého zrušení pracovního poměru zaměstnancem - pokud podle lékařského posudku vydaného poskytovatelem pracovnělékařských služeb , nemůže dále konat práci bez vážného ohrožení svého zdraví a zaměstnavatel mu neumožnil v době 15 dnů ode dne předložení tohoto posudku výkon jiné pro něho vhodné práce.
Tedy pracovní poměr končí okamžitě, ne až 14. 8.
Náhrada = průměrný výdělek (jako při dovolené)
Podepsala jsem to, co mi připravili. Já tomu nerozumín, oni snad ano.
Když jsem v dubnu neměla žádný plat, jen nemocenskou od sociálky, v květnu nemocenskou a výdělek 2 100 Kč a v červnu 8 500 Kč, kolik bude prosím ta náhrada ( výpovědní lhůta dle smlouvy 2 měsíce).
Děkuji
Bez toho, abyste napsala, co jste vlastně podepsala, vám nikdo nemůže odpovědět.
To vždy podepisujete cokoliv, bez toho, abyste tomu rozuměla ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 7. 2014 10:39
Dobrý den,
podepsala jsem v práci výpověď ze zdravotních důvodů dle §56 odst. 1a.
Bude mi i v tomto případě vyplacena náhrada mzdy dle odst 2?,
Byla jsem od února až do poloviny května v pracovní neschopnosti a pracovní poměr mi končí dne 14.8. po vyčerpání řádné dovolené.
Mohli byste mi prosím poradit, z čeho se tato náhrada vypočítává a za jaké období?
Děkuji za radu.
Lenka O.