Smlouva o výkonu - pozdě...

• (neregistrovaný)

15. 7. 2014 10:42

dobrý den, vím, že je už po zákon. lhůtě, ale chci se zeptat, jediný společník s.r.o. - má prac. smlouvu jako výrobní ředitel. k tomu, aby veškeré náklady s ním spojené byly daňově uznatelné, uzavře se společností Smlouvu o výkonu funkce, která bude notářsky ověřená a jinak vše zůstává při starém? jeho benefity jsou stravenky, auto, telefon. doposud neměl žádné odměny z funkce jednatele, jediný jeho příjem byl z HPP ředitele.
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2014 10:49

v.e.n.d.y.

Re: smlouva o výkonu - pozdě...
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1205884
      Zkuste přečíst, myslím,že se Vás týká. Hezký den :-)

• 15. 7. 2014 14:24

KOM (neregistrovaný)

takže pro mě úplně polopatě - uzavře se Smlouva o výkonu funkce (předpokládám, že ukončení PP žádné psát nebudu), ve mzdách pouze změním název profese z ředitele na jednatele) a odvody SP a ZP včetně slevy na poplatníka, zálohové daně, benefitů apod. zůstane stejné jako předtím. v ELDP potom budou dva řádky? první za prac. poměr 1++ a druhý od data Smlouvy o výkonu funkce S++?
      ještě jednou předem děkuji

• 15. 7. 2014 15:10

lilie30 (neregistrovaný)

no já myslím, že to může zůstat tak jak to bylo doposud. Když měl doposud pracovní smlouvu jako ředitel tak i ji může mít dále a nemusí se nic měnit. Jako jednatel ví, že jednatelem je zapsán v obchodním rejstříku firmy. Alespoň já to tak chápu a probírala jsem to teď i u notáře.

• 15. 7. 2014 16:30

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: smlouva o výkonu funkce
      KOM,

smlouva o výkonu funkce musí být schválena valnou hromadou/rozhodnutím jediného společníka. U jednočleného s.r.o. je to sice pakárna, ale paskvil ZOK je tak zplozen teoretickými "právníky", kteří neznají praxi.

Upřednostnil bych smlouvu o výkonu funkce před PP, protože některé činnosti bude jedna osoba stejně dělat jako jednatel. U PP musíte dělat takové hlouposti jako docházku etc.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).