Re: smlouva o výkonu - pozdě...
takže pro mě úplně polopatě - uzavře se Smlouva o výkonu funkce (předpokládám, že ukončení PP žádné psát nebudu), ve mzdách pouze změním název profese z ředitele na jednatele) a odvody SP a ZP včetně slevy na poplatníka, zálohové daně, benefitů apod. zůstane stejné jako předtím. v ELDP potom budou dva řádky? první za prac. poměr 1++ a druhý od data Smlouvy o výkonu funkce S++?
ještě jednou předem děkuji
Re: smlouva o výkonu - pozdě...
no já myslím, že to může zůstat tak jak to bylo doposud. Když měl doposud pracovní smlouvu jako ředitel tak i ji může mít dále a nemusí se nic měnit. Jako jednatel ví, že jednatelem je zapsán v obchodním rejstříku firmy. Alespoň já to tak chápu a probírala jsem to teď i u notáře.
Re: smlouva o výkonu funkce
KOM,
smlouva o výkonu funkce musí být schválena valnou hromadou/rozhodnutím jediného společníka. U jednočleného s.r.o. je to sice pakárna, ale paskvil ZOK je tak zplozen teoretickými "právníky", kteří neznají praxi.
Upřednostnil bych smlouvu o výkonu funkce před PP, protože některé činnosti bude jedna osoba stejně dělat jako jednatel. U PP musíte dělat takové hlouposti jako docházku etc.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 7. 2014 10:42
dobrý den, vím, že je už po zákon. lhůtě, ale chci se zeptat, jediný společník s.r.o. - má prac. smlouvu jako výrobní ředitel. k tomu, aby veškeré náklady s ním spojené byly daňově uznatelné, uzavře se společností Smlouvu o výkonu funkce, která bude notářsky ověřená a jinak vše zůstává při starém? jeho benefity jsou stravenky, auto, telefon. doposud neměl žádné odměny z funkce jednatele, jediný jeho příjem byl z HPP ředitele.
děkuji