Re: zákon o DzPřijnu - § 38l
V případě, že je úvěr poskytnut na údržbu rodinného domu (§ 15 odst. 3 písm.e ZDP) a je zaměstnanec vlastníkem nemovitosti a chce úroky z úvěru uplatnit v RZD, pak musí doložit k prokázání výpis z listu vlastnictví. Pokud by vlastníkem nemovitosti nebyl, pak může uplatnit pouze v daňovém přiznání.
Moc děkuji za srozumitelnou odpověď,jenom prosím ještě o radu jak napravit,že nemám ty LV od r. 2010 , jestli bude stačit ten duplikát LV ,že byl vlastníkem po celou dobu , nevím co nám řeknou na katastru zdali vůbec něco takového půjde vystavit. Děkuji
Bohužel, v tomto neporadím, nemám zkušenosti. Počkejte ještě na reakce jiných.
Obávám se, že ať už vám dají na KÚ cokoliv, bude na tom dnešní datum. V aktuálním výpisu bude "nabývací titul", takže z něj bude vidět, že pán dům vlastní od r. 19xx a že tedy na slevu nárok byl. Jenže vy potřebujete předstírat, že vám LV leží v deskách od r 2010.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 7. 2014 6:41
Dobrý den,včera jsem tu měla diskusi ohledně LV při úvěru na údržbu domu §15 odts.(3) písm. e.) v návaznosti bod (4) kde se píše ,,užíval k vlastnímu trvalému bydlení,zde není zmínka o LV,ale §38l odts. e.) to podle mne vyžaduje.Jak to s tím prosím je, musí být nebo ne. Já je bohužel nemám,ale chceme požádat o tzv.duplíkát LV neboť jsem pánovi již od r.2010 zapl. úroky uplatnila.Prosím vás nechci moc otravovat,ale mám v tom strašný ,,hokej,, Děkuji.