Re: Nákup zboží na zálohu - rok 2013
Ale v případě že na to narazí FU, tak těch 8.677,70 z nákladů roku 2013 vyřadí, dodaní a vypočte penále .....ale snad nepřijdou, že ? A pokud přijdou, snad si toho nevšimnou ...ano i já má m takové perly v účetnictví ...člověk si vždycky musí zvážit pro a proti ...
takže když mi na konci roku kamarád , který vede PU vystaví zálohovku na 400 tis. na služby, já ji 15.12. zaplatím ...tak si ji dám do nákladů v DE ...a v březnu mu těch 350 tis. vrátím a vše je OK ?
samozřejmě 350 v březnu mám mínusem v nákladech ... tak asi jo ...to jsou možnosti ...
pro upřesnění :
daňový doklad o potvrzení platby ve výši 50.000,-kč , která proběhla přesně 9.12.2013 , jsem si vyžádala dnes (emailem).
Dodavatel tj. s.r.o. ho mělo zaúčtované v pořádku v roce 2013 , ale mě ho neodeslali. Na základě dnes obdrženého dokladu ,požádám o DPH a snížím si základ daně v tomto roce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 7. 2014 7:39
V roce 2013 jsem nakoupila zboží na zálohu v celkové výši 50000,-Kč. Částku jsem zaplatila 9.12.2013 přes BU. Zapoměla jsem si vyžádat daňový doklad o přijaté platbě, tudíž jsem si nepožádala ani o dph z částky 50.000,-Kč. Celou částku mám zaúčtovanou v nákladech v roce 2013. Nyní mě přišla koncová faktura za odebrané zboží a já se zhrozila , že to mám vlastně v roce 2013 špatně! Jsem plátce DPH, vedu DE. Navrhujete požádat o DPH nyní a podat opravné daňové přiznání za rok 2013? Děkuji za názory.