Re: studen jazykovky
paní jasná a nebyla tam nějaká změna? Já jsme našla toto, ale týká se to loňských prázdnin:
„Příprava na budoucí povolání“ se posuzuje podle zákona o státní sociální podpoře (zákon č. 117/1995 Sb.) a vyhlášky č. 28/2012 Sb. Tato vyhláška od 1. 9. 2012 změnila rozsah studia, které se považuje za přípravu na budoucí povolání – zrušila totiž jednoleté kurzy cizího jazyka s denní výukou jako formu studia na středních školách (studenti, kteří nastoupili ve školním roce 2012/2013 do takového kurzu, se ještě za vyživované děti považovat mohou). Po letošních prázdninách tedy nebudou moci rodiče uplatňovat daňové zvýhodnění, pokud jejich dítě nastoupí právě do takového kurzu.
díky, tak to mi spadl balvan ze srdce, sice se snažím studovat zákony, ale ten článek (odkaz v mé předchozí odpovědi) mě dost vylekal
jak jsem již psala - naštěstí pro mě, toto řešit nemusím, ale nový školní rok se blíží, tak kdo ví, co bude
ještě štěstí, že můžeme tady o takovýchto problémech diskutovat a že se vždy najde někdo, kdo daný problém má již na vlastní kůži prožitý a vyřešený a podělí se s ostatními
po přečtení článku
http://www.podnikatel.cz/clanky/vite-ze-nastaly-zmeny-v-danovem-zvyhodneni-a-sleve-na-studium/
mám obavy, jestli tazatelka dotazu nedávala neoprávněně celý rok daň. zvýhodnění (nebyl nárok)
a je také pravděpodobné, že dotyčná dcera má slušný dluh na zdrav. pojišťovně za neplacené zdrav. pojištění (pokud nevěděla, že si ho má platit)
naštěstí žádné dítě zaměstnance nestuduje na jazykovce... to jsou ty věčné změny zákonů, že se vůbec nedivím, když některá mzdová úč. něco nepostřehne a pak je malér
Klídek, to jen naší slavní zákonodárci zkoušeli, zda jak ,,blbečci,, sledujeme jejich nesmyslné zákony. Abysme nevyšli ze cviku. Fakt už mě ty změny přestávají bavit. Dneska je to tak a zítra onak. Pomalu aby se člověk bál odjet na dovolenou, že jakmile práci vyhodí z hlavy, tak mu něco nového, týkající se práce uteče. Přeji všem pevné nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 7. 2014 8:53
Dobrý den,
zaměstnankyně má dceru, která studovala po maturitě rok jazykovku. Jak je to se slevou na dani? končí v červnu nebo může rodič uplatnit i o prázdninách?
Děkuji