Re: podpůrčí doba - p. Jasná
Paní Jasná, děkuji, to ale nebyl můj problém, s tím za mnou přišla jedna zaměstnankyně v souvislosti s tím, jak jsem včera řešila to, jak má vypadat ten posudek lékaře.
No a protože se mi to taky nezdálo správné, ale někdy si už v tom vedru připadám jak magor, že nechápu vůbec nic, tak jsem to zkopírovala sem vám.
Takže díky i za odkaz a hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
17. 7. 2014 12:18
Dobrý den,
paní Jasná, můžete mi prosím, napsat co si myslíte o odpovědi právníka na tento dotaz ?
Dotaz (Jana):
Dobrý den,
zaměstnanec dnem 15.7.2014 vyčerpal podpůrčí dobu v nemoci. Prosím vás, protože má ještě 16 dní dovolené, od 16.7. bude tuto čerpat. Protože nové pracovní místo na které by mohl být (na základě lékařského posudku) převeden bude v organizaci až 20.8. , může tento pracovník po uplynutí dovolené 16 prac. dní tj. cca 3 týdny, (dovolená je výkonem práce) jít znovu na neschopenku na ty cca 3 týdny, které by měl jako odpracované. Vím, že aby se na nemoc nepřihlíželo by musel odpracovat 190 dní, ale jde mi jen o tu dobu 3 týdnů, které by po vypršení podpůrčí doby měl "odpracovány".
děkuji
Odpověď (PhDr. D. Gavlasová):
Zaměstnanec může být práce neschopný po dobu tří týdnů po vyčerpání dovolené. Vzhledem k tomu, že mu však uplynula podpůrčí doba, nevznikne mu nárok na nemocenské dávky. Dle ustanovení § 27 zákona č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění si může o výplatu nemocenských dávek požádat.