Re: Odstupné - kolik měsíců
Jindy než 31.8. můžete ukončit PP pouze dohodou, a zaměstnanec by byl velmi hloupý, kdyby na takovou dohodu přistoupil. Nehledě na to, že pokud jste s ním chtěli ukončit PP 31.8., měl dostat do 30.6. výpověď. Tak o čem spekulujete ?
Tak to bude jeho rozhodnutí, jistě je svéprávný. A pokud vím, tak už min. 20 let se zde razí heslo, že se nemáme vměšovat do života druhých, každý se má starat sám o sebe.
viz např. když byli před lety sprdnuti lékaři, že si dovolují posílat pozvánky na vyšetření. Naštěstí tohle už opadlo a pozvánky zase posílají.
Osobně bych zaměstnance upozornila, co může nastat, ale rozhodnutí je jen na něm.
No all, vy byste ho upozornila, on by potom zaměstnavateli řekl, že to nepodepíše, protože mu all řekla, co všechno může nastat, a mohla byste mít průšvih vy. říct či neříct, když to vím ? Jsem placená zaměstnavatelem, mám pracovat v jeho prospěch...
Máte pravdu, stále si to říkám, že nemám vůbec na nic upozorňovat, odpovídat, jen když jsem tázána.
Ale tohle mi přišel celkem zvláštní dotaz a taky dnešní den, je den blbec. Protože mně docela bytostně vadí, když v některém případě zaměstnanci nacpem všechno co se dá a jiného se kličkami snažíme obrat o to, na co by měl jinak nárok.
Někdy se v tom docela plácám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
21. 7. 2014 19:41
Dobrý den,
na kolika násobek prům. platu bude mít nárok zaměstnanec, když pracoval od 01.09.2013 a ukončeno bude k 31.08.2014 (podmínky pro odstupné jsou splněny). Podle mého má odpracovaný rok a tudíž nárok na odstupné ve výši 2násobku.
Pokud by došlo k ukončení k 29.08.2014 (je to poslední pracovní den), bude to mít vliv?
Děkuju za názory.