Re: Datum na opravném dokladu
Mám Money S3. Ptám se proto, že když všude zadám dnešní datum tak mi to nevstoupí do dodatečného přiznání k DPH.
Odběratel mi řekl, že je mu to jedno,že oni stejně budou o této změně účtovat v červenci a DPH vrátí FÚ v rámci přiznání za červenec. Stejně jako výpis z evidence podají komplexně za III. Q.
Já ale myslím, že by se mělo podat dodatečné za leden a opravit výpis z evidence za I. Q.
Už jsem z toho jelen, celou noc mi to šrotuje v hlavě a nevím jak z toho ven. Děkuji moc
Správně je dodatečné, s tímto Sw vám nepomůžu. Já mám ve svém možnost zadat období uplatnění DPH bez ohledu na data.
Nová faktura bude mít DUZP leden, ODD uplatnění také (po doručení) - bez ohledu na datum vystavení.
Je to tak jak píšete.
Jen si přece jen promluvte s klientem, zda opravdu opravovat. Vy uděláte vše správně. Fu po Vašem dodatečném bude očekávat to samé z druhé strany a on to nikdo nepodá. Budou mít problém s FU a Váš klient může přijít o zákazníka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 7. 2014 9:00
Vystavuji opravný daňový doklad na zdanitelné plnění v lednu pro měsíčního plátce. Jde o stornování celé faktury a vystavení nové.
V dokladu je "plnění DPH" a "uplatnění DPH". Potřebuji, aby to vstupovalo do dodatečného DPH za leden, takže dám do obou kolonek lednové datum, vystavení dnes, splatnost za 5 dní?
A novou fakturu vystavím také s lednovými daty?
Jde o to, že nebyl uplatněn režim přenesení daňové povinnosti, proto nový doklad. A opravovat se bude nejen DPH , ale i výpis z evidence na obou stranách - dodavatelské i odběratelské.