Re: dlouhodobě nemocný, výpověď
Závodní lékař.
Nerozumím tomu, proč by končil pracovní poměr a šel na ÚP. Na ÚP ho stejně nezaevidují, pokud je na nemocenské.
A pokud nemocenskou přeruší, novou už nedostane - teda dostane, pokud by ji stihl v sedmidenní OL, jenže by neměl prvních 14 dnů nic (jen podporu) a navíc by šel na nemocenskou s novým průměrem pro nemoc. Proč prostě nemarodí dál, když může ještě cca 3/4 roku?
Re: dlouhodobě nemocný, výpověď
Napadá mě jedině, že by vyšel lepší průměr na důchod (nevím jak se počítá, to je jen možnost?).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
23. 7. 2014 13:32
Dobrý den,
potřebovala bych radu.
Otec (předdůchodový věk) je od března t.r. v pracovní neschopnosti se zády (pobírá kvůli tomu i ID II.stupně), přiadá v úvahu i operace. Jelikož mu zbývá necelý rok do starobního důchodu, tak přemýšlí, že současný pracovní poměr ukončí a na zbývající dobu půjde na ÚP (poradila mu to takto pracovnice OSSZ). Podpůrčí doba mu skončí v březnu 2015 a nyní přemýšlíme, jak to provést, protože mu neustále volají ze zaměstnání, kdy už nastoupí (lístek na peníze pravidelně posílá). Chtěl by podat výpověď ze zdravotních důvodů. Našla jsem v zákoně o zaměstnanosti, že pokud je to ze zdravotních důvodu, tak musí být vypracován lékařský posudek - a mě zajímá od kterého lékaře má být posudek zpracován? Závodní lékař nebo obvodní lékař?
Děkuji