Re: dlouhodobě nemocný, výpověď
Závodní lékař.
Nerozumím tomu, proč by končil pracovní poměr a šel na ÚP. Na ÚP ho stejně nezaevidují, pokud je na nemocenské.
A pokud nemocenskou přeruší, novou už nedostane - teda dostane, pokud by ji stihl v sedmidenní OL, jenže by neměl prvních 14 dnů nic (jen podporu) a navíc by šel na nemocenskou s novým průměrem pro nemoc. Proč prostě nemarodí dál, když může ještě cca 3/4 roku?
Re: dlouhodobě nemocný, výpověď
Napadá mě jedině, že by vyšel lepší průměr na důchod (nevím jak se počítá, to je jen možnost?).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
23. 7. 2014 13:32
Dobrý den,
potřebovala bych radu.
Otec (předdůchodový věk) je od března t.r. v pracovní neschopnosti se zády (pobírá kvůli tomu i ID II.stupně), přiadá v úvahu i operace. Jelikož mu zbývá necelý rok do starobního důchodu, tak přemýšlí, že současný pracovní poměr ukončí a na zbývající dobu půjde na ÚP (poradila mu to takto pracovnice OSSZ). Podpůrčí doba mu skončí v březnu 2015 a nyní přemýšlíme, jak to provést, protože mu neustále volají ze zaměstnání, kdy už nastoupí (lístek na peníze pravidelně posílá). Chtěl by podat výpověď ze zdravotních důvodů. Našla jsem v zákoně o zaměstnanosti, že pokud je to ze zdravotních důvodu, tak musí být vypracován lékařský posudek - a mě zajímá od kterého lékaře má být posudek zpracován? Závodní lékař nebo obvodní lékař?
Děkuji