Re: neomluvená absence
Podklady k neoml.absenci Vám musí dát jeho nadřízený. Neodvedl -li žádnou práci a nedá-li mu neomluvenopu absenci, má nárok dokonce i na minimální mzdu, přestože nepracoval. Zřejmě to ví a dělá si z Vás docela nemístnou legraci. Ale Vy , jako mzdová toto nebudete řešit saqma. Od toho má šéfa a ten je za to placený.
Pokud to neví, může po něm žádat, aby dodržoval základní pracovní povinnosti a to je výkon práce podle pr.smlouvy a řídit se pokyny nadřízeného.
Moc děkuji za odpověď. Vedoucí mi volal co se děje a zda mu může dát neomluvenou absenci. Přiznám se, že nevím. Myslela jsem si, že to nelze, protože ho neposlal domů. A ano, dělá si z nás (slušně řečeno) legraci. Vedoucí ho upozornil (dle mých pokynů), že je povinen dodržovat prac. smlouvu a podepsanou prac. náplň, ale jemu je to prý jedno. Tak co s ním? Popravdě je to na pár facek.
Když mu nechcete dát okamžité zrušení , což už nestojí za to, když končí 31.7., nezaplatila bych mu za to nicnedělání jen minimální mzdu za tu dobu , když si o to koleduje.A co se týká výstupní prohlídky , není to povinnost, některé podniky posílají u prací, které jsou rizikové, aby se jistili, že odcházel zdráv,což je podle mě stejně k ničemu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
24. 7. 2014 15:31
Dobrý den, zaměstnanec dal sám výpověď. Konec PP bude nyní 31.7.
Bez dovolení si vzal firemní auto a odjel si k firemní lékařce na výstupní kontrolu i přes upozornění, že na tuto kontrolu má jít až 31.. Dnes ráno pouze poslal sms, že jde k zubaři a když přišel, řekl nadřízenému, že nebude nic už dělat a odseděl si to do konce směny. Jaké jsou možnosti - můžeme mu napsat nic nedělání neomluvenou absenci tzv. A? Pokud ano co k tomu potřebuji (svědky a sepsat to?) a co s tou výstupní prohlídou?