Re: STORNO nebo dobropis?
Možnosti
- uznat reklamaci a vystavit opravný daňový doklad. Ale tady je problém, protože nemáte k dispozici doklad o reklamaci od zákazníka. Zatím je to "jen" nezaplacená pohledávka
- využít možnosti § 8c zákona 593/1992 Sb.
Smlouvu ani objednávku nemám šlo o ústí objednávku. Konkrétně jde o to, že zákazník nám dodal materiál, který jsme obrobili (tedy jsme provedli službu), podle něho jsme ji provedli špatně a díly nelze použít. A zapomněl nám to sdělit, a sdělil mi to, až když jsem mu volala. Konkrétně se chtěl domluvit na tom, že po nás nebude požadovat úhradu materiálu, když stornuji fakturu. Vzhledem k tomu, že se jedná o malou částku, tak jsem s tím souhlasila.
Mám tedy postupovat tak, že je to reklamace? Vystavit dobropis? A požadovat potvrzení dobropisu? I když on nemá fakturu zaúčtovanou?
Je tu samozřejmě otázka, jestli ty díly jsou opravdu špatně vyrobené, ale jelikož se jedná o zákazníka z druhé strany republiky, tak by mě samotné řešení stálo více než vystavená faktura, proto jsem souhlasila s reklamací.
Moc děkuji. Řeším tento případ poprvé, tak se omlouvám za hloupé dotazy:-)
KM
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
24. 7. 2014 18:21
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zákazníkovi jsme provedli službu, v květnu jsem vystavila fakturu. Dnes jsem zjistila, že faktura není uhrazená a zákazníkovi zavolala, proč tomu tak je. Z rozhovoru vyplynulo, že nám tu fakturu nezaplatí, že se službou nebyl spokojen. Po půl hodině dohadování, jsem už na to neměla nervy a vzhledem k tomu, že se jednalo cca o 350,- Kč, tak jsme se domluvili, že za tu službu platit nebude.
Zákazník si fakturu nezaúčtoval. Mám vystavit dobropis a požadovat potvrzení dobropisu nebo fakturu stornovat jen u sebe interně? Mám požadovat, aby nám nezaúčtovanou fakturu vrátil?
Děkuji.
KM