Re: STORNO nebo dobropis?
Možnosti
- uznat reklamaci a vystavit opravný daňový doklad. Ale tady je problém, protože nemáte k dispozici doklad o reklamaci od zákazníka. Zatím je to "jen" nezaplacená pohledávka
- využít možnosti § 8c zákona 593/1992 Sb.
Smlouvu ani objednávku nemám šlo o ústí objednávku. Konkrétně jde o to, že zákazník nám dodal materiál, který jsme obrobili (tedy jsme provedli službu), podle něho jsme ji provedli špatně a díly nelze použít. A zapomněl nám to sdělit, a sdělil mi to, až když jsem mu volala. Konkrétně se chtěl domluvit na tom, že po nás nebude požadovat úhradu materiálu, když stornuji fakturu. Vzhledem k tomu, že se jedná o malou částku, tak jsem s tím souhlasila.
Mám tedy postupovat tak, že je to reklamace? Vystavit dobropis? A požadovat potvrzení dobropisu? I když on nemá fakturu zaúčtovanou?
Je tu samozřejmě otázka, jestli ty díly jsou opravdu špatně vyrobené, ale jelikož se jedná o zákazníka z druhé strany republiky, tak by mě samotné řešení stálo více než vystavená faktura, proto jsem souhlasila s reklamací.
Moc děkuji. Řeším tento případ poprvé, tak se omlouvám za hloupé dotazy:-)
KM
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 7. 2014 18:21
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zákazníkovi jsme provedli službu, v květnu jsem vystavila fakturu. Dnes jsem zjistila, že faktura není uhrazená a zákazníkovi zavolala, proč tomu tak je. Z rozhovoru vyplynulo, že nám tu fakturu nezaplatí, že se službou nebyl spokojen. Po půl hodině dohadování, jsem už na to neměla nervy a vzhledem k tomu, že se jednalo cca o 350,- Kč, tak jsme se domluvili, že za tu službu platit nebude.
Zákazník si fakturu nezaúčtoval. Mám vystavit dobropis a požadovat potvrzení dobropisu nebo fakturu stornovat jen u sebe interně? Mám požadovat, aby nám nezaúčtovanou fakturu vrátil?
Děkuji.
KM