Re: platba fa z roku 2013
Zrovna letos jsem to řešila u několika společností.
Přecházela jsem na SW POHODA a tam jsem zadala do přijatých i vydaných faktur nezaplacené faktury z minulých let, přesně s těmi daty, s jakými byly vystaveny ale BEZ ZAÚČTOVÁNÍ. Zároveň jsem tyto faktury zadala do počátečního stavu salda, aby mi úhrady těchto faktur nezůstaly "viset" v saldu.
Když to tam všechno zadáte, je dobré si zkontrolovat PS rozvahy, jestli se vám náhodou někde nepovedlo něco zaúčtovat špatně.
ANo, Money taky nemám ráda, je hrozně zaostalé, nohrabané, uživatelsky nepřívětivé, nedá se v něm hledat intuitivně a navíc má docela arogantní zaměstnance na helplince....
Tak si tam zadejte novou předkontaci 395/395.
Akorát teda nevím, jestli tam jde zadávat do počátečníh stavu salda.... snad jo.
Teď jsem se dívala do nápovědy k Money a tam zase píší, že byste si měla zadat ty faktury jakože do předchozího roku
http://www.money.cz/navod/navedeni-pocatecnich-stavu-v-podvojnem-ucetnictvi/
ještě jsem našla toto:
Závěrkové operace – uzavření roku, počáteční stavy
Každý rok (ať již kalendářní, nebo účetní) je jednou ročně zapotřebí uzavřít a neuhrazené doklady převést do roku následujícího. K tomuto účelu slouží Závěrkové operace, které kromě již zmíněných funkcí také například automaticky převedou a založí do nového účetního roku veškeré bankovní účty a pokladny, tak jak jste je měli nadefinované v roce předcházejícím (a to včetně zkratky, názvu a veškerých definic, vyjma počátečního stavu). Samozřejmostí je také převedení Salda – neuhrazených závazků a pohledávek do nového roku. Navíc pokud právě začínáme poprvé účtovat v programu Money S3, lze pomocí těchto operací jednoduše ručně zavést počáteční stavy účetního deníku, salda a DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 7. 2014 18:34
Dobrý den,
poptřebovala bych radu ohledně přechodu na nový SW. Společnost k 1.1.2014 změnila účetní software. Potřebovala bych poradit ohledně plateb bankou v letošním roce, faktury z loňského roku.
příklad: faktura došlá v roce 2013, ale platba faktury proběhla až v roce 2014. Platba stále vysí jako nezaúčtovaná v bance a tím pádem stále nesedí KS banky.
Nevím jak to zaúčtovat? jestli mám fatkruru z loňského roku zadat i do nového sw s lonskými daty a zadat ji to interních dokladů nebo co stím??? Ještě jsem ani nezkoušela zda mi to vubec sw dovolí zadat lonské datumy, ale s tím by snad neměl být problém. Bojím se aby se mi faktura za lonský rok neobjevila někde ve výkazech v letošním roce, jako na 321 nebo tak..
moc děkuji za rady :)