Re: Nedoplatek DPFO jak zaúčtovat prosím
Děkuji za reakci, říkala že to není penále, že mi nic nepošlou, že mám prý nedoplatek na DPFO a že ze zákona si to mohou takhle přeposílat, což je pravda, jen nechápu ten nedoplatek, kde ho vzala, penále bych pochopila... tak právě přemýšlím, jak to správně zaúčtovat.
tak pokud je to nedoplatek FO , tak 491/343
Může to být "nedoplatek" ještě třeba z loňska - např. penále za pozdní platbu, o kterém vy ani nemusíte vědět. Paní tam nevidí přímo, že je to penále - ona vidí, že na účtě DPFO máte nedoplatek a bylo to převedeno.
Ještě počkejte, třeba vám to přijde do DS. Nebo si vyžádejte přehled pohybů daňových účtů na všech daních, které vůči FU máte - z toho byste to mohla vyčíst. Ale pokud vám řekla, že tam ta částka chybí, tak obvykle mají pravdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
28. 7. 2014 8:58
Dobrý den,
prosím o radu. Přišlo mi na vratce DPH o 461,- méně. Paní na FÚ mi říkala že to není strhlé penále, ale že je to nedoplatek DPFO - přitom tam mám vše zaplacené jak má být, ale hádat se s ní nechci. Jak mám prosím zaúčtovat těch 461,- rozdíl?
Děkuji