Re: podání výpovědi z PP
druhý ředitel, když jeden zaměstnanec přinesl výpověď, ji před ním roztrhal ....neskutečné jednání
tak to nakonec pán raději pošle poštou ... to ještě stihne ... jelikož přebírat, jak jsem se dočetla, může pověřená osoba....pokud ředitel řekl, pošlete to mzdové, čímž mě svým způsobem pověřil :-)), nemusel by být problém ..ale žádné písemné pověření nemám, takže pošta to jistí ....i tak vám děkuji
>>>>>>>>>>dobré ránko všem,
>>>>>>>>>>prosím, chci se jen ujistit, zda nemůže nastat nějaký
>>>>>>>>>>problém. Zaměstnanec chtěl 28.7.2014 podat výpověď,
>>>>>>>>>>ředitel ho ovšem s papírem vyhodil s tím, že ho to
>>>>>>>>>>nezajímá a ať ji pošlou na mzdovou účtárnu. Takže
>>>>>>>>>>výpověď
>>>>>>>>>>převzal a potvrdil mistr, poslal ji mě.
>>>>>>>>>>Může nastat prosím nějaký problém, pokud písemnost
>>>>>>>>>>nepřevezme sekretářka, která příchozí poštu vlastně
>>>>>>>>>>zapisuje - ta se bojí výpovědi přebírat a nebo je
>>>>>>>>>>převezme
>>>>>>>>>>s tím, že převezme originál i kopii, takže
>>>>>>>>>>zaměstnanec
>>>>>>>>>>nemá v ruce nic :-(.
>>>>>>>>>>Děkuji
>>
>>Ani toto nepomůže, lidi se dneska bojí o práci,
>>svědci
>>se těžko shánějí.
>
>tak to nakonec pán raději pošle poštou ... to ještě
>stihne ... jelikož přebírat, jak jsem se dočetla, může
>pověřená osoba....pokud ředitel řekl, pošlete to
>mzdové, čímž mě svým způsobem pověřil :-)), nemusel by být
>problém ..ale žádné písemné pověření nemám, takže pošta
>to jistí ....i tak vám děkuji
Z judikatury:
"O písemnostech zaměstnance určených jeho zaměstnavateli platí, že je lze zaměstnavateli doručit jakýmkoliv způsobem, kterým se dostanou do sféry jeho dispozice, např. prostřednictvím držitele poštovní licence, pomocí fyzické osoby, která bude ochotna doručení provést, nebo osobním předáním statutárnímu orgánu zaměstnavatele, k tomu určenému zaměstnanci, případně každému vedoucímu zaměstnanci, který je nadřízen zaměstnanci, o jehož písemnost jde. "
(Podle rozsudku Nejvyššího soudu ČR ze dne 3. 1. 2006, spis. zn. Cdo 563/2005)
Vždyť svědci nemusí být pouze z řad zaměstnanců té firmy.
Dále jsem našla toto (jenže na poslání poštou je dnes podle mě už pozdě): http://www.c-budejovice.cz/cz/skolstvi-zdravotnictvi-socialni-pece/pracovne-pravni-poradenstvi/stranky/dorucovani-vypovedi-zamestnancem-zamestnavateli.aspx
Tak pokud má ten zaměstnanec na výtisku výpovědi od toho nadřízeného podpis s uvedením data převzetí (a tento výtisk s podpisem má zaměstnanec bezpečně u sebe), pak v případě sporu lehce dokáže, že výpověď v červenci předal. Rozhodně ať už ji znovu nezasílá poštou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 7. 2014 9:24
dobré ránko všem,
prosím, chci se jen ujistit, zda nemůže nastat nějaký problém. Zaměstnanec chtěl 28.7.2014 podat výpověď, ředitel ho ovšem s papírem vyhodil s tím, že ho to nezajímá a ať ji pošlou na mzdovou účtárnu. Takže výpověď převzal a potvrdil mistr, poslal ji mě.
Může nastat prosím nějaký problém, pokud písemnost nepřevezme sekretářka, která příchozí poštu vlastně zapisuje - ta se bojí výpovědi přebírat a nebo je převezme s tím, že převezme originál i kopii, takže zaměstnanec nemá v ruce nic :-(.
Děkuji