Odměna statutára a ZP a SP

• (neregistrovaný)

30. 7. 2014 11:19

Dobrý den, moc prosím zkušenější o radu.

Do 30.6.2014 jsme měli generálního ředitele v zaměstnaneckém poměru a zároveň vykonával funkci statutára - člena představenstva s odměnou. Nyní od 1.7. jsme mu zrušili pracovní poměr a vykonává "pouze" funkci statutára dle smlouvy o výkonu funkce. Ve smlouvě má stanovenu odměnu, používání auta, stravenky atd.

Odhlásila jsem ho tedy ze sociálky z pracovního poměru a nechala jsem ho přihlášeného jako statutára Q s tím, že ZP a SP budeme odvádět.
    Nyní přišel náš statutár s tím, že mu někdo říkal, že při výkonu funkce statutára nemůže být pojištěn. Vyděsila jsem se, přece jenom to nedělám tak dlouho. Poradí mi někdo?

Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 7. 2014 15:23

maxx (neregistrovaný)

Re: Odměna statutára a ZP a SP
      Z odměny nad 2500 Kč/měs. se odvádí všechno - SP, ZP, daň. Nevím, co kde slyšel. (nebo jak to překroutil)

• 30. 7. 2014 15:38

. (neregistrovaný)

Netýkalo se to zákonného pojištění odpovědnosti zaměstnavatele za pracovní úrazy ,,, atd. viz. Kooperativa ?

• 31. 7. 2014 10:28

Pavča (neregistrovaný)

Taky mě napadlo, jestli nejde o zákonné pojištění a nepletou si pojmy. Jenže je to tak, že nadřízený vždycky přijde s tím, že mu nějaký chytrý poradil a já že to dělám určitě blbě......
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).