Re: Odměna statutára a ZP a SP
Taky mě napadlo, jestli nejde o zákonné pojištění a nepletou si pojmy. Jenže je to tak, že nadřízený vždycky přijde s tím, že mu nějaký chytrý poradil a já že to dělám určitě blbě......
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
30. 7. 2014 11:19
Dobrý den, moc prosím zkušenější o radu.
Do 30.6.2014 jsme měli generálního ředitele v zaměstnaneckém poměru a zároveň vykonával funkci statutára - člena představenstva s odměnou. Nyní od 1.7. jsme mu zrušili pracovní poměr a vykonává "pouze" funkci statutára dle smlouvy o výkonu funkce. Ve smlouvě má stanovenu odměnu, používání auta, stravenky atd.
Odhlásila jsem ho tedy ze sociálky z pracovního poměru a nechala jsem ho přihlášeného jako statutára Q s tím, že ZP a SP budeme odvádět.
Nyní přišel náš statutár s tím, že mu někdo říkal, že při výkonu funkce statutára nemůže být pojištěn. Vyděsila jsem se, přece jenom to nedělám tak dlouho. Poradí mi někdo?
Děkuji moc.