Fakturování jednou ročně

• (neregistrovaný)

31. 7. 2014 9:00

Dobrý den, prosím navazuji na včerejší diskusi: Lze takto sepsat smlouvu?. Stále mi to nedá a zkouším hledat zda to lze či nelze fakturovat jednou ročně. Podle zákona o DPH § 21 odst.4 písm. b), když je dohodnut datum ve smlouvě, je to možné. Prosím vykládám si to správně? Děkuji za reakce.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 7. 2014 11:10

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Fakturování jednou ročně
      Jedná se o služby?
      U služby je DUZP dnem zaplacením nebo dnem jejího poskytnutí nebo dnem vystavením DD, a to tím dnem, který nastane dříve.
      Bude se nejspíše jednat o dílčí plnění, které se dle smlouvy bude uskutečňovat ve sjednaném rozsahu a ve sjednaných lhůtách a nejedná se při tom o celkové plnění. Dílčí plnění se považuje za uskutečněné dnem uvedeným ve smlouvě nebo dnem převzetí díla nebo jeho dílčí části při zd.plnění uskutečněném dle Smlouvy o dílo.
      Jen se dohaduji, musíte napsat čeho se týká.

• 31. 7. 2014 11:33

d.w. (neregistrovaný)

Děkuji. Jsem ráda za každou rekci. :-) Jedná se o práce ohledně elektroinstalace, třeba příprava pro zavedení kabeláže. Jde o to, že s.r.o. má zaměstnance, který to provádí pro podnikatel, který vystavuje konečnou fakturu odběrateli. Jedná se mi o tu smlouvu mezi s.r.o. a FO-podnikatele. Tyto práce probíhají průběžně celý rok a chtějí fakturovat vše až na konci roku. Ještě uvádím, že FO a jednatel s.r.o. jsou jedna osoba.

• 31. 7. 2014 12:25

Daniela K. (neregistrovaný)

Z hlediska daně z příjmů FO a jednatel s.r.o. je spojená osoba, tzn. ceny obvyklé. Z hlediska DPH předpokládám, že FO i s.r.o. jsou plátci DPH (měsíční, čtvrtletní)? A konečný odběratel je neplátce DPH? Pak ohledně DPH byste měli mít dobře napsanou SoD s tím, že zde nebudou ujenána dílčí plnění a DUZP nastane dnem převzetí a předání díla. A před FÚ ustát, že se nejednalo o dílčí plnění, kdy DUZP mělo být buď ve lhůtách uvedených ve smlouvě nebo ke dni předání dílčích plnění.

• 31. 7. 2014 12:46

d.w. (neregistrovaný)

Moc děkuji. Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).