Re: §55 okamžité zrušení PP
-platil firemní kartou
-zatím je důkaz jednou
-důkazem je kamerový systém z čerpací stanice
To je zatím 50 litrů nafty, vedoucí mi říká, že má ale rozdíl ve skutečnosti 300 litrů za 6/2014 (to je rozdíl kolik proteče litrů nafty motorem - přes počítač a skutečností kolik by měl mít při tom co natankoval)
Před děkuju, jste hodná za jakoukoliv odpověď
pachatel krádeže, který okrádá zaměstnance, je i podle názoru většiny soudů odpovědný za své úmyslné jednání a ok. zrušení by bylo dostatečně odůvodněno, i když by byla škoda menší než 5.000.-Kč, což je hranice pro stíhání za trestný čin. Přesto lze podat trestní oznámení, ať se tím plolicie zabývá a získá od podezřleého vysvětlení, co a jak. Druhá věc je důkazní břemeno zam-tele, zda je schopen nějak prokázat, že ke krádeži došlo, že se jí dopustil konkretní zam-nec, jak, kdy, kolik a td.Byl přistižem, viděn, natočen nebo se vyhcází jen z účetního rozdílu natankovaných PHM a spotřebovaných podle nějaké normy? To je rozhodující.
Konkrétní řidič viděn na kamerovém systému, tankování 50 l do kanystrů, mezi tankováním do nádrže. To si myslím, že by mohlo stačit na ten §55... Zažádali jsme o další záznamy z čerp. stanice, takže uvidíme zda toho nebude časem více. Moc všem děkuju!
No já jsem pochopila, co tím bylo míněno, jen jsem si rejpla, protože z hlediska jazyka českého je to nesmysl, zkratka pro firmu se tvoří z prvního a posledního písmena, takže správně mělo být uvedeno ve vaší fě.... i když to vypadá divně.... Ono zkratku fy používá kde kdo a blbě.... :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
31. 7. 2014 9:06
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit? Jsme dopravní firma, co zaměstnává řidiče. Při podezření na krádež nafty jsme zažádali o záznam z čerpací stanice, kde se nám potvrdilo, že pan řidič tankuje do kanystrů. Můžeme s ním okamžitě zrušit PP dle §55 a důvod odcizení pohonných látek? Přemýšlíme o podání trestního oznámení. Myslíte, že to lze? Předem děkuji zkušenější