Re: Zánik firmy a MD
Nesměla byste dostat výpověď pro nadbytečnost. Ale v případě, že se zaměstnavatel ruší, ji dostat můžete, přesněji musíte (nebo se na ukončení dohodnout z důvodu rušení zaměstnavatele), protože nemůžete být vedena pod neexistujícím zaměstnavatelem. Náleží Vám odstupné. Předpokládám, že firma jde do insolvence a že je tam nějak správce, kontaktujte ho, je potřeba to rychle vyřešit. Nebo jak to myslíte, že firma zanikla?
Re: Zánik firmy a MD
Majitelé šli do důchodu a zrušili živnost. byla jsem jediný zaměstnanec.
Re: Zánik firmy či zánik zaměstnavatele
Na druhou stranu i nepodnikající osoba může být zaměstnavatelem. Jen abyste jednou nemusela shánět na komunikaci s nimi Melindu Gordon.
Výňatek z odpovědi na dotaz na stránkách spolcest.cz
2) zaměstnavatel ukončil svoji činnost ..... Důležité si je uvědomit, že zaměstnavatel má právo, ale nikoliv povinnost dát Vám výpověď. Nezaniká-li zaměstnavatel (je třeba rozlišit ukončení činnosti a zánik zaměstnavatele jako takového), nic mu nebrání v tom Vás zatím "neřešit" a počkat jaká bude situace v době, kdy Vám bude končit rodičovská dovolená (zaměstnavatel může kalkulovat s tím, že třeba pro Vás v mezičase zase bude mít práci, s tím, že sama požádáte o ukončení pracovního poměru, protože nebudete mít hlídání pro dítě, že bude mít víc času na to sehnat finanční prostředky na odstupné i s tím, že v mezičase zbankrotuje..) ....
http://www.spolcest.cz/obcanska-poradna-jm/internetova-poradna/1/4011/
Re: Zánik firmy či zánik zaměstnavatele
Majitelé FO, podali odhlášky jako zaměstnavatelé na OSSZ a VZP a tím mne právě vyzvali z těchto institucí, že se mnou měli ukončit i PP.Ale přeci ND a pak MD bude vypláceno v och. lhůtě a tudíž i tato doba je mi započítávána na důchod a pro VZP za mne bude platit stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 8. 2014 11:00
Firma zanikla a odhlášky na OSSZ a VZP jsou také k 30.6.2014-od té doby jsem na nemocenské a navíc během srpna jdu na MD. Výpověď mi nebyla dána, jelikož jsem v ochranné době. Na OSSZ mi řekli, že jsem měla tu výpověď dostat. Co s tím?