Re: Rodičovská dovolená
Po mateřské dovolené (28 týdnů) následuje čerpání řádné dovolené staré + čerpání celoroční výměry řádné dovolené za rok 2014 (pokud si o čerpání řádné dovolené požádala). Po vyčerpání řádné dovolené zřejmě zůstane doma na RODIČOVSKÉ dovolené (na dobu, o jakou si požádá, nejdéle do 3 let dítěte).
Já mám taky v programu
mateřská dovolená první půlrok (nemocenské dávky)
mateřská dovolené do tří let (jen evidence)
mateřská dovolená nad tři roky (jen evidence)
Programátoři si s termíny moc hlavu nelámou, ještě nedávno jsem tam měla "další mateřská dovolená", což je termín, který se nepoužívá už aspoň 20 let.
Nelámou si hlavu s více věcmi
Letos se měnily názvy některých syntetických účtů - a více co ?
V SW se automaticky, aniž bych měla možnost tomu zabránit, změnily i názvy analytických účtů k těmto syntetickým !
Takže např. analytické účty 022 rozlišené podle druhů majetku se mi všechny přejmenovaly podle jednoho syntetického účtu. Namísto deseti různě pojmenovaných analytických účtů jsem rázem měla deset analytických účtů s úplně stejným názvem.
A Hot-linka? Prý jsem moc brzy oddělila účetní roky od sebe.
Autor SW je momentálně na dovolené. Vzhledem k tomu, že tedy musím v termínu vše odevzdat , tak ze zeptám. Kdybych nyní místo té rodičovské zapsal peněžitá pomoc v mateřství, odvedl odvody a následně pak až se spojím s autorem, tak bych ten jeden měsíc zpět už doopravil. Akorát nevím, zda odvody budou stejné. Nemohl by někdo vyzkoušet zadat, jestli je v tom rozdíl? Třeba 1.7. - 21.7. dovolená a 22. - 31.7. zkusit ppm a rodičovskou D? Bude to stejné nebo ne? Eviduje se rodičovská na kalendářní nebo pracovní dny?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 8. 2014 14:50
Zaměstnankyni, které skončila mateřská dovolená (28 týdnů), jsem v programu na mzdy zapsal od 1.7. - 21.7. starou dovolenou. Potom by měla pokračovat MATEŘSKÁ DOVOLENÁ. Velký problém ale je, že program takový termín nezná! Prostě toto v programu není. Můžete mi poradit, jak bych tuto situaci mohl vyřešit? Program používám již několik let, ale teprve nyní nastala tato situace.