Jednatel s.r.o. a prac. smlouva - prosím

• (neregistrovaný)

6. 8. 2014 11:18

Dobrý den,
    Moc Vás všechny prosím o radu, já se v tom vůbec nevyznám :o( Máme jednatele s.r.o. (jediný společník) , který má sepsanou pracovní smluvu jako ředitel společnosti, což je asi špatně, jak jsem pochopila. Prosím poraďte co s tím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2014 11:30

. (neregistrovaný)

Re: Jednatel s.r.o. a prac. smlouva - pr
      Projděte si historii na tomto foru, řeší se v průměru 1x týdně
      I s odkazy na dobré články

• 6. 8. 2014 11:45

miruna (neregistrovaný)

Re: Jednatel s.r.o. a prac. smlouva - pr
      Příspěvků na toto téma je opravdu hodně, zde je můj, který jsem před časem napsal na toto fórum:

Předesílám, že je to pouze můj soukromý názor:
      1. Smlouvu na ředitele bych ponechal.
      2. Klíčová je podle mého názoru pracovní náplň, která musí být naprosto jasně odlišná od té, kterou má jednatel.
      3. Pracovní náplň musí samozřejmě odpovídat skutečné činnosti - nemůže být jen "něco být napsané na papíře" a ve skutečnosti to vůbec nedělat. Tady to musí být opravdu podložené, to ještě jednou zdůrazňuji !
      4. Stejně tak u pracovní náplně jednatele:
      - musí být jasně odlišná od toho, co dělá ředitel
      - musí odpovídat skutečné činnosti, která bude opravdu podložená, ne pouze "něco napsané na papíře", aby se nechalo naprosto jasně prokázat, že to opravdu dělá !
      Tolik můj názor na výše uvedenou problematiku. Mimo jiné vycházím z rozsudku soudu, který se podobou problematikou zabýval a poukázal právě na pracovní náplň, která neodpovídala skutečnosti a navíc v mnohém "splývala" s činností jednatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).