Čtvrtletní výplata odměn

• (neregistrovaný)

6. 8. 2014 16:37

Dobrý den. Prosím o radu. Výbor SVJ si odsouhlasil čtvrtletní odměny. Tj. 2 měsíce budou bez odměn a bez odvodů pojištění (pojištění mají kryto v zaměstnání). Mám na VZP zasílat prázdný přehled a nebo je mám vždy na jeden měsíc přihlásit a na 2 měsíce odhlásit? Moc děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2014 16:41

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: čtvrtletní výplata odměn
      Posílat nulové hlášení je snad jednodušší než se stále odhlašovat a přihlašovat.

Nevím jaké odměny máte v SVJ, ale tím, že jsou za Q, nespadnete náhodou do hranice 2 500 Kč a tím do povinnosti odvádět sociální daň (nepřesně nazývanou pojištění)?

Hezký den!

• 7. 8. 2014 9:47

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

>>>Dobrý den. Prosím o radu. Výbor SVJ si odsouhlasil
      >>>čtvrtletní odměny. Tj. 2 měsíce budou bez odměn a bez
      >>>odvodů pojištění (pojištění mají kryto v zaměstnání).
      >>>Mám
      >>>na VZP zasílat prázdný přehled a nebo je mám vždy na
      >>>jeden měsíc přihlásit a na 2 měsíce odhlásit? Moc
      >>>děkuji za radu.
      >>
      >>Posílat nulové hlášení je snad jednodušší než se
      >>stále
      >>odhlašovat a přihlašovat.
      >>
      >>Nevím jaké odměny máte v SVJ, ale tím, že jsou za Q,
      >>nespadnete náhodou do hranice 2 500 Kč a tím do
      >>povinnosti odvádět sociální daň (nepřesně nazývanou
      >>pojištění)?
      >>
      >>Hezký den!

>Je to nižší, cca 500 Kč za měsíc. Děkuji.

Nevím kolik platíte za zpracování mezd. U nás jsem to zavedl tak, že odměna za výkon funkce se vyplatí až se "nastřádá" 2 499 Kč. To u nižších odměn.

U vyšších odměn jsem částku rozdělil na odměnu za výkon funkce a odměnu za DPP. DPP samozřejmě není za výkon funkce, ale za některé jiné činnosti, které vykonává člen výboru. Tam je prostor do 10 000 Kč bez sociální a zdravotní daně.

Hezký den!

• 8. 8. 2014 8:06

MaHP (neregistrovaný)

Při 1. výplatě odměny přihlásíte statutáry na ZP a pak posíláte nulové přehledy, když se nic nevyplácí. Odhlášení až při skončení výkonu funkce.
      Zdravotní pojištění "si hraje" na rozhodný příjem jen u DoPP (roz.příjem 10000 Kč) a u DoPČ (roz.příjem 2500 Kč). Takže u statutárů se platí ZP i z odměn nižších než 2500 Kč (2500 Kč platí JEN u DoPČ!).

• 8. 8. 2014 8:48

Pli (neregistrovaný)

Moc děkuji. 2 ze statutárů mají jiný příjem. 1 statutár nepracuje a je samoplátce. Nikdy to nepřiznal, přišli jsme na to náhodou pozdě. SVJ má dáno, že celkové osobní náklady na hlavu jsou max. 6 000,-- za rok. Jenže u této paní se musí doplácet do minima zdravotní poj. a po 4 měsících je částka vyčerpána. Když bych paní neodhlásila, museli bychom doplácet minimum (paní na to spoléhá - absolutně nekomunikuje). Asi jí tedy musíme odhlásit, moc nevím co s ní. Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).