Re: Opakování maturity
Jsou to jeho poslední prázdniny a tam je důležité, zda po některý celý prázdninový měsíc vykonával výdělečnou činnost. Pokud celý prázdninový měsíc dítě pracuje na DPČ, ze které se odvádí SP, pak má pojištěnou činnost a za tento měsíc rodiči daňové zvýhodnění nenáleží.
Paní Jasná, já jsem vždy měla zato, že poslední prázdniny se posuzují při řádném zakončení studia, tzn. maturitou. Ale on maturoval a předmět neudělal, takže má povoleno opakování maturity na podzim. Z čeho vycházíte, když říkáte, že i v takovém případě se posuzuje pojištěná činnost o prázdninách?
Našla jsem k tomu dobrý článek.
http://www.zivnostnik.cz/33/danove-zvyhodneni-a-slevy-na-dani-v-pripade-opravne-maturity-uniqueidgOkE4NvrWuOxZ4GxLdrsItzIvsD-URbVjAfKtmfKBkk/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
14. 8. 2014 11:52
Prosím o konzultaci. Vždy jsem byla přesvědčená, že platí, že když student neudělal maturitu v termínu a bylo mu povoleno opakování na podzim, má statut studenta do 31.8., bez ohledu na svou výdělečnou činnost.
Objevují se tady ale názory, že i v tomto případě se posuzuje, zda měl po celé prázdninové měsíce pojištěný příjem či ne.
Jak se na to díváte? Synovi jedné zaměstnankyně se totiž nepovedla maturita a prý má povoleno opakování na podzim. Ale on už několik měsíců někde pracuje na DPČ a sráží mu z toho pojištění.
A ještě další problém: Nemá prý od školy dopis, že mu povoluje opakování. Dodal pouze výpis z přihlášky k opravné maturitní zkoušce - prostě na internetu se zaregistroval u té školy k opravné zkoušce, ale mně z toho není zřejmé, zda mu byla povolena či ne.
Co takoví studenti dokládají vám?