Opakování maturity

• (neregistrovaný)

14. 8. 2014 11:52

Prosím o konzultaci. Vždy jsem byla přesvědčená, že platí, že když student neudělal maturitu v termínu a bylo mu povoleno opakování na podzim, má statut studenta do 31.8., bez ohledu na svou výdělečnou činnost.
    Objevují se tady ale názory, že i v tomto případě se posuzuje, zda měl po celé prázdninové měsíce pojištěný příjem či ne.
    Jak se na to díváte? Synovi jedné zaměstnankyně se totiž nepovedla maturita a prý má povoleno opakování na podzim. Ale on už několik měsíců někde pracuje na DPČ a sráží mu z toho pojištění.
    A ještě další problém: Nemá prý od školy dopis, že mu povoluje opakování. Dodal pouze výpis z přihlášky k opravné maturitní zkoušce - prostě na internetu se zaregistroval u té školy k opravné zkoušce, ale mně z toho není zřejmé, zda mu byla povolena či ne.
    Co takoví studenti dokládají vám?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2014 12:11

jasná. (neregistrovaný)

Re: Opakování maturity
      Jsou to jeho poslední prázdniny a tam je důležité, zda po některý celý prázdninový měsíc vykonával výdělečnou činnost. Pokud celý prázdninový měsíc dítě pracuje na DPČ, ze které se odvádí SP, pak má pojištěnou činnost a za tento měsíc rodiči daňové zvýhodnění nenáleží.

• 14. 8. 2014 12:18

Kara (neregistrovaný)

Paní Jasná, já jsem vždy měla zato, že poslední prázdniny se posuzují při řádném zakončení studia, tzn. maturitou. Ale on maturoval a předmět neudělal, takže má povoleno opakování maturity na podzim. Z čeho vycházíte, když říkáte, že i v takovém případě se posuzuje pojištěná činnost o prázdninách?

• 14. 8. 2014 17:11

jasná. (neregistrovaný)

Našla jsem k tomu dobrý článek.
      http://www.zivnostnik.cz/33/danove-zvyhodneni-a-slevy-na-dani-v-pripade-opravne-maturity-uniqueidgOkE4NvrWuOxZ4GxLdrsItzIvsD-URbVjAfKtmfKBkk/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).