Re: Opakování maturity
Jsou to jeho poslední prázdniny a tam je důležité, zda po některý celý prázdninový měsíc vykonával výdělečnou činnost. Pokud celý prázdninový měsíc dítě pracuje na DPČ, ze které se odvádí SP, pak má pojištěnou činnost a za tento měsíc rodiči daňové zvýhodnění nenáleží.
Paní Jasná, já jsem vždy měla zato, že poslední prázdniny se posuzují při řádném zakončení studia, tzn. maturitou. Ale on maturoval a předmět neudělal, takže má povoleno opakování maturity na podzim. Z čeho vycházíte, když říkáte, že i v takovém případě se posuzuje pojištěná činnost o prázdninách?
Našla jsem k tomu dobrý článek.
http://www.zivnostnik.cz/33/danove-zvyhodneni-a-slevy-na-dani-v-pripade-opravne-maturity-uniqueidgOkE4NvrWuOxZ4GxLdrsItzIvsD-URbVjAfKtmfKBkk/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
14. 8. 2014 11:52
Prosím o konzultaci. Vždy jsem byla přesvědčená, že platí, že když student neudělal maturitu v termínu a bylo mu povoleno opakování na podzim, má statut studenta do 31.8., bez ohledu na svou výdělečnou činnost.
Objevují se tady ale názory, že i v tomto případě se posuzuje, zda měl po celé prázdninové měsíce pojištěný příjem či ne.
Jak se na to díváte? Synovi jedné zaměstnankyně se totiž nepovedla maturita a prý má povoleno opakování na podzim. Ale on už několik měsíců někde pracuje na DPČ a sráží mu z toho pojištění.
A ještě další problém: Nemá prý od školy dopis, že mu povoluje opakování. Dodal pouze výpis z přihlášky k opravné maturitní zkoušce - prostě na internetu se zaregistroval u té školy k opravné zkoušce, ale mně z toho není zřejmé, zda mu byla povolena či ne.
Co takoví studenti dokládají vám?