Re: Sleva cůhdoce - lze za srpen?
Dobrý den a to píšete do změn nebo na 1.stranu prohlášení, že od srpna uplatňuje slevu? Děkuji
Přesně tak, ale já jsem napsala, že uplatňuji slevu a nepobírala 1.1.2013 důchod, protože jsem si na OSSZ již 1.1.2013zrušila důchod a za ten jeden ho vrátila OSSZ. Takže pak mi FÚ celou daň vrátil, s tím, že jsem si sama podala daň. přiznání. Tak jsem to přesně udělala i 1.1.2014, protože jsem nevěděla, že bude změna.
Vy jste zatrhla, že uplatňujete a že jste 1.1.14 důchod nepobírala. Mzdovka Vám ale slevu nedala, protože Kalous řekl nedávat. A teď bylo to nedávání prohlášeno za rok 2014 za neústavní, takže od srpna Vám bude uplatněna sleva automaticky (protože jste měla zatrženo, že uplatňujete) a od ledna to vyrovnáte zpětně.
Ale co se týká roku 2013 - FÚ Vám tu daň za rok 2013 vrátil? Já jsem slyšela, že FÚ daně vracel, protože nezkoumal, ale postupně to zkoumali a když měl někdo zrušený důchod jen krátce okolo 1.1.2013 a podal přiznání s uplatněním slevy, tak mu sice tu daň vrátilli, ale teď ji chtějí zpět + penále, protože sleva za rok 2013 byla v přiznání uplatněna neoprávněně.
Nebylo to namířeno proti Vaší osobě. Ale záměr Kalouska a celé vlády byl jasný, důchodci mají od státu důchod a nedáme jim už nic, ani tu slevu z daní. Vy a mnoho dalších jste toto rozhodnutí prostě obešla a účelově důchod přerušila a záleží na přístupu FÚ, co udělají. Mají na to 3 roky.....
Na to je ještě spousta času. Podle mého názoru se nebude dít nic až do doby, kdy bude na světě pravomocné soudní rozhodnutí. Nevěřím tomu, že v dnešní době by chtěl FÚ vrátit slevu, kterou sám před časem vyplatil a v době, kdy již existuje nález ÚS.
Re: Sleva důchodce u soudu
>>>>Vy jste zatrhla, že uplatňujete a že jste 1.1.14
>>>>důchod nepobírala. Mzdovka Vám ale slevu nedala,
>>>>protože
>>>>Kalous řekl nedávat. A teď bylo to nedávání
>>>>prohlášeno
>>>>za rok 2014 za neústavní, takže od srpna Vám bude
>>>>uplatněna sleva automaticky (protože jste měla
>>>>zatrženo, že
>>>>uplatňujete) a od ledna to vyrovnáte zpětně.
>>>>Ale co se týká roku 2013 - FÚ Vám tu daň za rok 2013
>>>>vrátil? Já jsem slyšela, že FÚ daně vracel, protože
>>>>nezkoumal, ale postupně to zkoumali a když měl někdo
>>>>zrušený důchod jen krátce okolo 1.1.2013 a podal
>>>>přiznání
>>>>s uplatněním slevy, tak mu sice tu daň vrátilli, ale
>>>>teď ji chtějí zpět + penále, protože sleva za rok
>>>>2013
>>>>byla v přiznání uplatněna neoprávněně.
>>>To snad ne!!!!!
>>Já bych řekla, že JO! Ani nyní zatím neuznal soud, že
>>by se za rok 2013 mělo něco vracet a o účelovém
>>přerušení pobírání důchodů se mluvilo hodně....
>Víte, celý život poctivě pracuji, každá koruna dobrá.
>Ptala jsem se na FÚ správkyně, sama mi řekla ať si
>podám a čím mám doložit. A teď takhle. Je mi do breku.
Jarko,
pokud jste na jeden den přerušila pobírání důchodu, je to podle mne účelové jednání v rozporu s právem.
Na druhé straně jste to udělala jako obranu proti protiústavnímu činu tehdejší vlády a Parlamentu.
Na soudech nyní bude rozhodnout, zda má jednotlivec právo se bránit protiústavnímu činu jednáním, které je obecně v rozporu s právem.
Držím palce
Pavel
P.S.
nejsem důchodce a doufám, že se důchodu dožiju.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
19. 8. 2014 10:26
Dobrý den, lze již uplatnit slevu na dani pro důchodce od srpna 2014? Děkuji