Re: Sleva cůhdoce - lze za srpen?
Dobrý den a to píšete do změn nebo na 1.stranu prohlášení, že od srpna uplatňuje slevu? Děkuji
Přesně tak, ale já jsem napsala, že uplatňuji slevu a nepobírala 1.1.2013 důchod, protože jsem si na OSSZ již 1.1.2013zrušila důchod a za ten jeden ho vrátila OSSZ. Takže pak mi FÚ celou daň vrátil, s tím, že jsem si sama podala daň. přiznání. Tak jsem to přesně udělala i 1.1.2014, protože jsem nevěděla, že bude změna.
Vy jste zatrhla, že uplatňujete a že jste 1.1.14 důchod nepobírala. Mzdovka Vám ale slevu nedala, protože Kalous řekl nedávat. A teď bylo to nedávání prohlášeno za rok 2014 za neústavní, takže od srpna Vám bude uplatněna sleva automaticky (protože jste měla zatrženo, že uplatňujete) a od ledna to vyrovnáte zpětně.
Ale co se týká roku 2013 - FÚ Vám tu daň za rok 2013 vrátil? Já jsem slyšela, že FÚ daně vracel, protože nezkoumal, ale postupně to zkoumali a když měl někdo zrušený důchod jen krátce okolo 1.1.2013 a podal přiznání s uplatněním slevy, tak mu sice tu daň vrátilli, ale teď ji chtějí zpět + penále, protože sleva za rok 2013 byla v přiznání uplatněna neoprávněně.
Nebylo to namířeno proti Vaší osobě. Ale záměr Kalouska a celé vlády byl jasný, důchodci mají od státu důchod a nedáme jim už nic, ani tu slevu z daní. Vy a mnoho dalších jste toto rozhodnutí prostě obešla a účelově důchod přerušila a záleží na přístupu FÚ, co udělají. Mají na to 3 roky.....
Na to je ještě spousta času. Podle mého názoru se nebude dít nic až do doby, kdy bude na světě pravomocné soudní rozhodnutí. Nevěřím tomu, že v dnešní době by chtěl FÚ vrátit slevu, kterou sám před časem vyplatil a v době, kdy již existuje nález ÚS.
Re: Sleva důchodce u soudu
>>>>Vy jste zatrhla, že uplatňujete a že jste 1.1.14
>>>>důchod nepobírala. Mzdovka Vám ale slevu nedala,
>>>>protože
>>>>Kalous řekl nedávat. A teď bylo to nedávání
>>>>prohlášeno
>>>>za rok 2014 za neústavní, takže od srpna Vám bude
>>>>uplatněna sleva automaticky (protože jste měla
>>>>zatrženo, že
>>>>uplatňujete) a od ledna to vyrovnáte zpětně.
>>>>Ale co se týká roku 2013 - FÚ Vám tu daň za rok 2013
>>>>vrátil? Já jsem slyšela, že FÚ daně vracel, protože
>>>>nezkoumal, ale postupně to zkoumali a když měl někdo
>>>>zrušený důchod jen krátce okolo 1.1.2013 a podal
>>>>přiznání
>>>>s uplatněním slevy, tak mu sice tu daň vrátilli, ale
>>>>teď ji chtějí zpět + penále, protože sleva za rok
>>>>2013
>>>>byla v přiznání uplatněna neoprávněně.
>>>To snad ne!!!!!
>>Já bych řekla, že JO! Ani nyní zatím neuznal soud, že
>>by se za rok 2013 mělo něco vracet a o účelovém
>>přerušení pobírání důchodů se mluvilo hodně....
>Víte, celý život poctivě pracuji, každá koruna dobrá.
>Ptala jsem se na FÚ správkyně, sama mi řekla ať si
>podám a čím mám doložit. A teď takhle. Je mi do breku.
Jarko,
pokud jste na jeden den přerušila pobírání důchodu, je to podle mne účelové jednání v rozporu s právem.
Na druhé straně jste to udělala jako obranu proti protiústavnímu činu tehdejší vlády a Parlamentu.
Na soudech nyní bude rozhodnout, zda má jednotlivec právo se bránit protiústavnímu činu jednáním, které je obecně v rozporu s právem.
Držím palce
Pavel
P.S.
nejsem důchodce a doufám, že se důchodu dožiju.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
19. 8. 2014 10:26
Dobrý den, lze již uplatnit slevu na dani pro důchodce od srpna 2014? Děkuji