Povinně firemní akce?

• (neregistrovaný)

21. 8. 2014 14:03

Dobrý den, prosím pěkně: musím se zúčastnit na pokyn (oznámení)zaměstnavatele dvoudenní firemní akce - program přednášek souvisejících s mým zaměstnáním? Součástí je večerní program s půlnočním překvapením, hudbou, tancem, ochutnávky....firemní akce kde se něco odříká a odposlpuchá (když chcete)+ zábava. koná se cca 300 km od mého domova. Doprava s panem ředitelem vozidlem, akci platí zaměstnavatel. Oznámeno mi to bylo stylem: jako prémie a odměnu za vaši práci letos dostáváte účast na xxxxxfestu, přihlaste se tam do 22.8. pojedete se mnou a kolegou. Je to v pěkném prostředí, jestli taky ráda chodíte po horách, bude se vám tam líbit.zaplatí to firma a přednášky si vyberete až budou uveřejněny podle toho o co by jste měla vy zájem.No z toho co zatím vím, že na programu bude - možná zajímavé, ale z mého pohledu nepotřebné. Navíc nebudu mít hlídání pro nezletilou dceru - sice jí je 14, ale právě že 14 nastoupila puberta.jsem rozvedená, otec mimo, babička bude tou dobou v lázních. Zrovna toto jako odměnu od zaměstnavatele bohužel nepovažuji. Stejně bych byla ty dva dny nervozní co se doma děje. a kdyby náhodou něco ano - už vidím jak mě rychle vezou domů.Děkuji za vaše odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 8. 2014 14:25

jana h (neregistrovaný)

Re: povinně firemní akce?
      Zapeklité :) No myslím, že když je to za odměnu, tak to asi nebude něco ve stylu povinného školení. Sama musíte zvážit, co je šéf zač a co vám přinese ve vašem pracovním vztahu a kariéře účast či neúčast na této akci. Myslím, že by bylo rozumné si s ním na rovinu promluvit a říci, že si nabídky vážíte, ale že se vám to z osobních důvodu nehodí a snad někdy příště až bude potomek starší :) a naznačit, že za vás tímto způsobem utrácet nemusí a že radši oceníte finanční prémii :):)

• 21. 8. 2014 14:36

beru (neregistrovaný)

Nene, povinné školení to není určitě. Je to celorepubliková akce společnosti pod kterou pracujeme. Kdo bude chtít, bude chodit poslouchat přenášky které si vybere. jsou na téma motivace, komunikace, argumentace, jak dosáhnout svých cílů...zajímavé to rozhodně bude. Pracuji tu pátým rokem, víceméně chod pobočky je na mě, pan ředitel tak 2x zaměsíc je tu chvíli se mnou. Poznal že je na mě spolehnutí, pracuji, nic nezneužívám. Taky bych brala raději finanční odměnu, to zase ted budou korunky lítat se začátkem školního roku. Bohužel, tady odměny a prémie tohoto ani jiného druhu nejsou :-(

>Zapeklité :) No myslím, že když je to za odměnu, tak
      >to asi nebude něco ve stylu povinného školení. Sama
      >musíte zvážit, co je šéf zač a co vám přinese ve vašem
      >pracovním vztahu a kariéře účast či neúčast na této
      >akci. Myslím, že by bylo rozumné si s ním na rovinu
      >promluvit a říci, že si nabídky vážíte, ale že se vám to z
      >osobních důvodu nehodí a snad někdy příště až bude
      >potomek starší :) a naznačit, že za vás tímto způsobem
      >utrácet nemusí a že radši oceníte finanční prémii :):)

• 21. 8. 2014 14:51

Katka2 (neregistrovaný)

Jestli je vaše pozice tak silná jak píšete, na rovinu bych mu řekla, že by mi to přineslo víc problémů než užitku a že to tedy pro mě není odměna.
      Některé firmy stále ještě prezentují teambuilding jako benefit:)

• 21. 8. 2014 14:59

mirka..p (neregistrovaný)

Mě už jen slovo teambuilding je nepříjemné.... nemám ráda hromadné akce, kde musí všichni něco povinně radostně a zvesela dělat...

• 21. 8. 2014 15:07

Katka2 (neregistrovaný)

...a z povzdálí jste sledována, jak se u toho tváříte, a kdo nepředstírá nadšení věrohodně, dostane černý puntík. Zažila jsem jednou a doufám nikdy více. Taková neformální chlastačka s kolegy přinese užitku více :)

• 21. 8. 2014 15:10

mirka..p (neregistrovaný)

:o) Naprostý souhlas. Akorát nesmíte být v pozici ředitele, to se naopak opití se zaměstnanci nedoporučuje :o).

• 21. 8. 2014 16:11

beru (neregistrovaný)

Ženy milé, máte úplnou pravdu! přesně o to tam jde, jak jsem tak koukala na fota z minulých ročníků. Děkuji nechci, přetvářku a šeptandu nemám ráda, navíc nejsem příliš společenská a zábavu na povel? to vůbec neumím. Kulantně odmítnu, samozřejmě s poděkováním. Myslím že povinnost tam jet nemám. Mějte hezký zbytek dne :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).