Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

25. 8. 2014 17:54

Dobrý den, prosím o radu. Chtěla bych zaměstnat paní evidovanou na ÚP na pár hodin (vím, že příjem nesmí překročit 4000.-Kč). Paní mi řekla, že pro mně coby zaměstnavatele žádné povinnosti neplynou a nijak se mě to nedotkne. Já se domnívám, že je nutná po podpisu dohody registrace na FÚ a také budu muset měsíčně nějak to její zaměstnání evidovat, ne? Prý budu jen vyplňovat papír z ÚP, jako potvrzení výše příjmu. Prosím, co vše musím evidovat, když budu mít člověka na DPP. Jaký papír má paní podepsat, aby platila nulovou daň? Děkuji za Váš čas. Dáša

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 8. 2014 18:01

xJ (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      musíte se na FÚ přihlásit jako plátce zálohové daně, paní podepíše prohlášení poplatníka a nebude jí po uplatnění slevy na poplatníka srážena žádná zálohová daň ze mzdy, příští rok budete muset vyplnit a odevzdat na FÚ vyúčtování zálohové daně za rok 2014, může si při evidenci na ÚP vydělat max. 4250,- /měsíc

• 25. 8. 2014 18:04

J. (neregistrovaný)

- nejdřív DPP nutno sepsat
      - event. paní dát podepsat růžovku
      - budete evidovat hodiny (max.300 hod.) + dělat mzdový list
      - výdělek může být max. 4250 ne 4000Kč - pokud bude vyšší
      paní vyřadí

• 25. 8. 2014 18:08

Dáša Š. (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji. Myslela jsem si, že to nebude jen tak. D.

• 26. 8. 2014 8:30

Líba (neregistrovaný)

Paní to asi myslela tak, že s ní nebudete mít jiné starosti než s jakýmkoliv jiným zaměstnancem, který není evidovaný na ÚP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).