Re: Přivýdělek při neplaceném volnu
Když jste OSVČ (bez přerušení podnikání), nesplňujete podmínku pro celodenní osobní a řádné péče alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku. Není relevantní, že jste OSVČ na vedlejší činnost
http://www.aperio.cz/poradna/27495
Jediné, co by se Vás netýkalo, by byl minimální vyměřovací základ pro ZP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
25. 8. 2014 20:20
Dobrý den,
pobírám rodičovský příspěvek do 4 let věku dítěte. Zaměstnavatele jsem požádala po skončení rodičovské dovolené (do 3 let) o neplacené volno.
Při rodičovské dovolené jsem si mohla přivydělávat bez omezení. Dítě starší 2 let mohlo celodenně navštěvovat jesle či školku.
Při neplaceném volnu po mně zaměstnavatel požaduje podepsat "čestné prohlášení, že splňuji podmínky celodenní osobní a řádné péče alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku, stanovené v § 3 odst. 8. písm. c) zákona č.592/1992 Sb."
Pokud se prý o dítě starat nebudu a bude chodit do školky na delší dobu, než 4 hodiny denně, jsem povinna si hradit ZP sama.
Našla jsem si, že podle tohoto zákona se nejedná o osoby na MD, RD a pobírající RP.
Můžete mi prosím poradit, zda můžu čerpat neplacené volno, pobírat rodičovský příspěvek a dítě navštěvovat celodenně školku.
Zároveň mám živnost (na vedlejší činnost) a něco málo si přivydělávám.
Děkuji za radu